Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 35 - Álomsúly – a Szentírással

Kultúrkörök

Álomsúly – a Szentírással

Isten parancsolatának tartja Steve Reynolds lelkipásztor, hogy megszabaduljunk fölös kilóinktól. „A Szentírás megmondja nekünk, hogyan maradhatunk egészségesek, és ehhez hozzátartozik az egészséges testsúly is” – hangsúlyozza a lelkész.

Reynolds maga korábban kétszázötven kilót nyomott, és túlsúlya miatt cukorbeteg lett. Erõfeszítései nyomán idõközben leadott negyvennyolc kilót. Bevallása szerint bevásárláskor Isten segítségét kéri a következõ szavakkal: „Istenem, add, hogy kerüljem a zsíros és egészségtelen finomságokat!”

Úgy gondolta, hogy a fogyás során szerzett tapasztalatait tovább kell adnia gyülekezetének. A hitnek kulcsszerepet szánt, mert úgy vélte, hogy „a fogyás során keletkezõ ürességet Isten szavának kell betöltenie, különben az egész nem mûködik”.

Washingtoni gyülekezetének ezer tagja közül százötvenen – tizenöt fõs kiscsoportokban – sikerrel végezték a lelkészük által szorgalmazott „bibliai diétát”: sok vizet kellett inniuk, a javaslat szerint a reggeliig már egy litert, lehetõség szerint részt kellett venniük a gyülekezet tornacsarnokában tartott fitneszprogramokon, és kalóriaszegény ételeket kellett fogyasztaniuk. A projektet az egészséges életrõl szóló elõadások tették még teljesebbé.

Reynolds azt szeretné, ha a modellt más amerikai egyházakban is bevezetnék.

Az ideaSpektrum híre alapján