Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 35 - Beharangozó a 2008/2009-es gyülekezeti munkaprogramhoz

Közlemények, nyilatkozatok

Beharangozó a 2008/2009-es gyülekezeti munkaprogramhoz

A Növekedés címû, 2007/2008-ra készített, jól használható összeállítás több gyülekezet számára nyújtott segítséget nemcsak a közösségek alkalmainak tervezésében, hanem a tudatos, célirányos lelki vezetésben és a szolgálatok közös végzésében is. Bizonyosan vannak olyan gyülekezetek is, amelyek – a kedvezõ tapasztalatokat hallva – ezután kezdik használni a Növekedést.

Fontosnak tartjuk, hogy az elindult folyamat folytatódjék. A Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület néhány lelkésze igyekezett átvenni a stafétabotot. Nehezen indult a munka, de most, hogy a kezdeti egy helyben topogást és bizonytalankodást magunk mögött tudjuk, örömmel adjuk hírül, hogy az Isten háza népe címû gyûjtemény hamarosan elkészül, és – terv és reménység szerint – szeptember elsõ felében számítógépes lemezen kerületünk ajándékaként egyházunk minden gyülekezetének és intézményének elküldjük. Egyelõre csak ebben a formában tudjuk kézbe adni, könyv alakban való megjelenésére – amennyiben szükség lesz rá – csak késõbb kerülhet sor.

A Növekedés címû gyûjteményt nemcsak célját tekintve – gyülekezeti munkaprogram – kívánták folytatni a szerkesztõk, hanem tartalmában is. Az Isten háza népe címû összeállítás központi témája az egyház. A bevezetõ gondolatokat követõen hét fõ csoportba gyûjtötték a tanulmányokat: a gyermekmunka, az ifjúság, a család, a felnõttcsoportok után igehirdetés-sorozatokat, magyar evangélikus egyháztörténeti arcképcsarnokot találunk, majd kitekintésként az ökumenérõl és az ökológiáról olvashatunk összeállításokat.

Azzal a reménységgel adunk hírt a munkaprogram közeli megjelenésérõl, hogy testvéreink – lelkészek és közösségvezetõk – a következõ munkaév tervezésénél számításba veszik, és munkánkat imádságban is hordozzák.

A szerkesztõk nevében:

Ittzés János püspök