Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 37 - Nagyobbra újítottak

Egyházunk egy-két hete

Nagyobbra újítottak

FOTÓ: FANÓ GÁBORNÉ
Kulcsátadás, házszentelés Rákosszentmihályon. A parókia udvarán még a háború elõtt építettek fel egy szoba-konyhás lakást az egyházfi számára. Egymást váltották lakói, és végezték szolgálatukat, de a leromlott épületben már öt éve nem lakott senki. Ám a gyülekezet ebbe nem nyugodott bele. Szüntelen imádságuk tárgya most elkészült, és szeptember 7-én, vasárnap Gyõri Gábor esperes felszentelte a felújított és megnagyobbított lakást.

A Rákosszentmihály–Sashalmi Evangélikus Egyházközségben nagy szükség van az egyházfi szolgálatára. A templomot és gyülekezeti termet folyamatosan készenlétben kell tartani: rendszeresek itt a különbözõ egyházakhoz tartozó XVI. kerületi fiatalok taizéi imaközösségi együttlétei; a kerületi pedagógusok erõszakmentes kommunikációt tanulhatnak; most indul tanfolyam a Lelki kibeszélõ mûhely keretében, melyen a hallgatók akkreditált képzésben részesülhetnek; ezenkívül a teremben tartják a gyülekezet minden rétegének összejöveteleit. Az idén hetvenöt éves templomban (a délelõtti istentiszteleten errõl az évfordulóról is megemlékeztek) tartja énekpróbáit és hangversenyeit a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, illetve a Varázs Óvoda is itt rendezi karácsonyi ünnepi alkalmait.

Az építkezés hét éven át tartott. Medve Lajos másodfelügyelõ és munkatársai – akik Reppert Béla mérnök terveit megvalósították – megérdemelten kaptak köszönetet jó munkájukért.

Gyõri Gábor esperes Jer 32,26 alapján arról beszélt, hogy mennyire bízhatunk Istenünkben, aki így tesz bizonyságot magáról: „Én vagyok az Úr, minden élõnek az Istene.” Meg lehet kapaszkodni ígéretében, õ teljesíti azt.

Az építkezés egyházi és önkormányzati segítséggel, illetve saját erõbõl valósult meg.

Tóth-Szöllõs Mihály