Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 38 - Felhívás: újra Fébé-díj

Közlemények, nyilatkozatok

Felhívás: újra Fébé-díj

A Fébé Evangélikus Diakonisszaegyesület választmánya 2006 februárjában döntött a Fébé-díj megalapításáról. Az elhatározás szerint minden tanév végén három evangélikus középiskolánk egy-egy olyan tanulója vehette át a kitüntetést, aki az irgalmasság vagy a felebaráti szeretet szép példáját élte az iskolatársai elé.

A díjjal kapcsolatban sok örömöt élhettünk át. Jó volt a tanévzáró ünnepségeken hat-hétszáz diákot együtt látni, akik evangélikus középiskolában tanulhatnak. Nem egy alkalommal, amikor kiderült, hogy ki fogja kapni a díjat, mindenki azt mondta, hogy a választott diák igazán megérdemli, s a személyérõl egyáltalán nem volt vita az odaítéléskor. Örültünk akkor is, amikor a díjazottak eljöttek a konferenciánkra. Az egyik évben egyszerre két Fébé-díjas is velünk volt, máskor az egyik kitüntetett a testvérével volt a vendégünk.

Az elmúlt tanévben, már a változás elõjeleként, hat iskolánkat kerestük meg felkérésünkkel. A jövõben ugyanis azt szeretnénk, hogy az egyébként változatlan Fébé-díj (könyv- és pénzjutalom, valamint a díjazottnak és családjának a vendégül látása a Fébé valamelyik konferenciáján) valóban nemes versengést indítson a tanulók között. Ezért a most megkezdõdött tanévtõl fogva valamennyi középiskolánk javaslatait várjuk a Fébé választmányához, mindig május 15-i beérkezéssel, hogy a – reménység szerint – tizenkét jelölt közül választhassuk ki megjutalmazásra azokat, akik legjobban megfelelnek eredeti célkitûzéseinknek.

Arra kérjük ezúton középiskoláinkat, hogy már a tanév elején hívják fel a diákok figyelmét a Fébé-díjra, és év közben is buzdítsák õket! Egyúttal természetesen tanulóinkat is megszólítjuk, hogy szívbõl segítsék a valamiben hiányt szenvedõ, rászoruló társaikat!

Isten áldása legyen iskoláink nemzetnevelõ szolgálatán, a tanárok és a diákok életén. „Boldogok az irgalmasok, mert õk irgalmasságot nyernek.” (Mt 5,7)

A Fébé választmánya