Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 38 - Ó, Uram, a te igéd lámpás

evél&levél

Ó, Uram, a te igéd lámpás

Augusztus utolsó szombatján a tállyai evangélikus templom elõtti téren ünneplõbe öltözött sokaság gyülekezett a napsugaras reggelen. Kossuth keresztelõtemplomában ezen a napon tartottuk a Borsod-Hevesi Egyházmegye hagyományos csendesnapját, melyen részt vett a Hajdú-Szabolcsi Egyházmegye is.

A Biblia évéhez igazodva Gyõri János Sámuelné lelkésznõ nyitóáhítata után férje elõadását hallgattuk a Biblia mai jelentõsége címmel.

Kiemelkedõ eseménye volt az alkalomnak a kijelölt tizenhat bibliaismereti állomás felkeresése, ahol a hívek feleleveníthették mindazt, amit e tárgykörben tudnak. Értékes pontokat ért minden jól teljesített feladat, melynek eredményeként a legjobbak jutalomban részesültek.

Urunk kegyelmes szeretete hatotta át ezt a játékos bizonyságtételt. Együttlétünket a tállyai énekkar és a Crossroad együttes zenei mûsora, valamint bizonyságtételek sora színesítette.

Öröm volt látni a sok fiatalt és hallgatni olykor a gyermekzsivajt. Szórványokban élõ egyházmegyénk evangélikusainak önértékelési napja volt ez. Megmutatta: ha összegyülekezünk, sokan vagyunk. Isten Szentlelke vezette oda mindazokat, akik Jézus közelében testvéri közösségben kívánják mindenkor megélni hitüket.

Köszönet a tállyai gyülekezetnek, amelynek tagjai erejükön felül, Isten akaratából megszervezték számunkra a vendéglátást, az ebédet.

A közös úrvacsora ezen a napon is igazi testvéri közösséggé kovácsolt bennünket, így sokáig szívünkben marad ennek a napnak minden áldása.

Balázs Tibor (Miskolc)