Kultúrkörök
Habos túrós pite
![]() |
FOTÓ: BODA ZSUZSA |
A tészta elkészítéséhez elõször verjük habosra keverõgéppel a tojássárgákat a margarinnal. Az élesztõt futtassuk fel a cukros langyos tejben, majd az elõbbi margarinos masszával együtt gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Viszonylag lágy tésztát fogunk kapni.
A krém elkészítéséhez keverjük össze a túrót, a kétféle cukrot, a lisztet és a tojásfehérjékbõl vert kemény habot. Ízlés szerint ízesítsük mazsolával és citromhéjjal.
Felezzük meg a tésztát, és tegyük egy körülbelül 35×35 centiméteres, sütõpapírral kibélelt tepsibe az egyik, méretre nyújtott adagot. Kenjük rá a krémet, majd fedjük be a másik tésztalappal. Így kelesszük még hozzávetõleg egy órát, és 160 Celsius-fokra elõmelegített sütõben körülbelül fél óra alatt süssük készre.