Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 39 - Nyolcvanéves a budafoki egyházközség

Egyházunk egy-két hete

Nyolcvanéves a budafoki egyházközség

Megalakulásának nyolcvanadik évfordulóját ünnepelte a Budafoki Evangélikus Egyházközség. 1928 õszén történt, hogy Törökbálint, Budaörs, Budatétény, Nagytétény, Baross Gábor-telep, Kelenvölgy és Budafok evangélikus hívõi összefogtak, és Petrovics Pál lelkész vezetésével, elsõ lépésként saját templom megépítését kitûzve célul, egyházközséget alapítottak.

A templom felszentelésére hét évvel késõbb, november 3-án került sor – a kaput dr. Raffay Sándor püspök nyitotta ki ünnepélyesen a gyülekezet elõtt. A budafoki piac mellett álló hetvenhárom éves épület máig a kerület egyetlen evangélikus temploma.

A szeptember 21-ei ünnepi istentiszteleten – Solymár Gábor helyi lelkész felkérésére – dr. Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem Gyakorlati Tanszékének vezetõje prédikált. Kiemelte, milyen fontosnak tartja, hogy az emberek fogékonyak legyenek egymás problémái iránt, örüljenek egymás sikerének, és odafigyeljenek a gyermekek eredményeire. A professzor az istentisztelet után részt vett az egyházközség bibliakiállításának megnyitóján is.

Walkó B. György