Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 44 - Magyarbarát lelkipásztort választottak az év lelkészévé Finnországban

Keresztutak

Magyarbarát lelkipásztort választottak az év lelkészévé Finnországban

Pekka Huokuna
A Finn Lelkészszövetség (Suomen Pappisliitto) a közelmúltban tartotta meg Helsinkiben kétévente megrendezett kétnapos konferenciáját, a lelkészi napok elnevezésû találkozót. Idén az átlagosnál is nagyobb szabású rendezvényre került sor, hiszen a szövetség megalakulásának kilencvenedik évfordulóját is ünnepelte az ország egész területérõl összesereglett több mint nyolcszáz lelkipásztor.

A konferencia nyitóalkalmán adták át „az év lelkésze” elismerõ címet. Idén Pekka Huokuna mikkeli esperes-lelkésznek ítélte oda a szövetség vezetõsége az elismerõ oklevelet és a vele járó jutalmat. Az indoklásban pedig többek között az áll, hogy „a testvér-gyülekezeti munka közel áll Pekka Huokuna szívéhez, több szinten is kiveszi részét a két egyház testvérkapcsolatainak ápolásából”.

Az ünnepi együttlétre egyházunk képviseletében Baranyai Tamás nyugalmazott domonyi és Baranyay Csaba kõszegi lelkészt hívta meg a Finn Lelkészszövetség.

EvÉlet-infó