Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 46 - Bõvítés önerõbõl

Egyházunk egy-két hete

Bõvítés önerõbõl

A kondorosi evangélikus nyugdíjasház új épületszárnyát november 9-én Gáncs Péter, a Déli Egyházkerület püspöke szentelte fel. Az intézmény négy egyágyas szobával és kiszolgáló helyiségekkel gazdagodott – így e bõvítéssel immár negyven idõs embernek adhat otthont.

A szeretetotthon igazgatótanácsa 2007- ben határozta el a férõhelyek és a szolgáltatások bõvítését. Az intézmény fiatal vezetése – Tuska Tibor igazgató lelkész, illetve Fridlné Pljesovszki Anita otthonvezetõ – 2007 õszén vágott bele a nagy munkába; a bõvítéssel ez év júliusára készültek el. A 19 millió forintos beruházás döntõ részét önerõbõl fedezte a nyugdíjasház – a kondorosi gyülekezet 3,3 millió forintos támogatásával.

Az egyházkerület püspöke igehirdetésében felvetette a kérdést: vajon valóban nyugalom és szeretet lakozik-e a nyugdíjasházban? Ennek alapja, egyedüli forrása a lakók, valamint a dolgozók Istennel és egymással való szoros és harmonikus kapcsolata. A kibõvült kondorosi intézmény is csak így válhat a nyugalom és a békesség, az öröm és a szeretet otthonává.

Dr. Hajdú Erzsébet