Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 46 - Egyházmegyei presbiteri napra gyûltek össze közel kétszázan a Vasi Egyházmegye gyülekezeteibõl

Egyházunk egy-két hete

Egyházmegyei presbiteri napra gyûltek össze közel kétszázan a Vasi Egyházmegye gyülekezeteibõl

Egyházmegyei presbiteri napra gyûltek össze közel kétszázan a Vasi Egyházmegye gyülekezeteibõl a presbiterek november 8-án Szombathelyen. A Gyülekezeti liturgikus könyvben megtalálható reggeli közös imádság (prima hora) rendje szerint megtartott áhítat keretében Rostáné Piri Magda esperes megemlékezett a kilencven esztendõvel ezelõtt befejezõdött I. világháborúról és máig ható következményeirõl. Az egyházmegye elnöksége és a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség képviselõi ezután koszorút helyeztek el a hõsök emléktáblájánál.

A nap további részében délelõtt ifj. Zászkaliczky Pál az Evangélikus Szolidaritási Alapról szóló törvényrõl tartott elõadást, amelyet beszélgetés követett. Délután Baranyay Csaba kõszegi lelkész tájékoztatta a jelenlevõket a finnországi Mikkeliben székelõ egyházmegye és a Vasi Egyházmegye tervezett kapcsolatfelvételérõl, majd vetített képes elõadást tartott a finn egyházról, illetve a finn ébredési mozgalmakról.

– RPM –