Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 46 - Dunaújváros egyik forgalmas útkeresztezõdésében

Evangélikusok

Dunaújváros egyik forgalmas útkeresztezõdésében

Dunaújváros egyik forgalmas útkeresztezõdésében téglákból épített ambón helyezkedik el az a „gránitkönyv”, amelynek nyitott oldalpárján bibliai idézetek ölelnek körbe egy Magyarország-térképet.

Nem a mai állapot látható azonban a térképen, hanem az, amely az elsõ magyar bibliafordítás megjelenésének évében volt aktuális. A helyi evangélikus egyházközség ezzel a templomkertben felállított emlékmûvel örökítette meg egyebek mellett azt is, hogy hazánkban 2008 a Biblia éve. (Terveik szerint a gyülekezet minden év június 4-én ennél az emlékmûnél is megemlékezik majd a trianoni tragédiáról.) A helyi lelkész tervei alapján készült alkotás felavatására október 31-én került sor. Ugyancsak a reformáció emléknapján tartott ünnepi istentiszteleten mutatták be a Luther Kiadó gondozásában megjelent, Teremtés ünnepe címû kötetet, és nyitották meg a gyülekezeti házban Szita István egyházmûvész lelkész Jelenések könyve címû festménykiállítását. Ugyanitt a gyülekezet tagjai által kölcsönzött családi Bibliákból is nyílt egy kiállítás.