Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 50 - Egyházi vezetõk látogatása az államfõnél, a házelnöknél és a Fidesz–KDNP-nél

Keresztutak

Egyházi vezetõk látogatása az államfõnél, a házelnöknél és a Fidesz–KDNP-nél

Magyarországi és határon túli egyházi vezetõket fogadott hivatalában Sólyom László államfõ, majd Szili Katalin házelnök; a határon túli püspökök küldöttségével fideszes és KDNP-s politikusok is találkoztak december 2-án Budapesten.

Sólyom László köztársasági elnök a hivatalában tartott találkozó után egyebek között azt emelte ki, hogy az emberekben még nem tudatosult a Magyarországot is érintõ nemzetközi gazdasági válság mértéke, de az egyház karitatív tevékenységére az eddiginél is nagyobb szükség lesz. A gazdasági válság idején lelki támaszt is nyújtaniuk kell – fejtette ki –, hogy azoknak, akik erre rászorulnak, segítsenek a helyzet feldolgozásában.

Sólyom László a magyarországi katolikus, református, evangélikus és baptista egyház, valamint az izraelita felekezet vezetõit és képviselõit fogadta. A találkozón a határon túli magyar egyházak képviseletében hét római katolikus és egy görög katolikus, nyolc református, két evangélikus és egy unitárius vezetõ jelent meg.

Az államfõi találkozót követõen Szili Katalin, az Országgyûlés elnöke advent alkalmából a határon túli püspököket fogadta. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Harrach Péter, az Országgyûlés alelnöke, Németh Zsolt, a parlament külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke és Balog Zoltán, az Országgyûlés emberi jogi bizottságának elnöke szintén találkozott a határon túli magyar püspökök küldöttségével.

MTI