Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 50 - A felelõsség recesszió idején is kötelez

e-világ

A felelõsség recesszió idején is kötelez

Karácsonyi ajándék Béres Csepp több mint 62 millió forint értékben

Több mint 62 ezer üveg Béres Cseppet adott át december 4-én a tíz legnagyobb országos karitatív szervezetnek a Béres Alapítvány elnöke, Béres Klára. Az adomány – melynek piaci értéke több mint 62 millió forint – nagy része már karácsonyra eljut a rászorulókhoz.

Id. dr. Béres Józsefnek, a Béres Csepp feltalálójának példáját követve a Béres Alapítvány is igyekszik immár tizenöt éve a lehetõ legtöbbet tenni az emberek megsegítéséért. A korábbi évek gyakorlatának megfelelõen most is a rászorulókat közvetlenül segítõ szervezetekkel összefogva juttatják el adományukat – több mint 62 ezer üveg Béres Cseppet – a leginkább segítségre szorulóknak.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat – képünkön Béres Klára mellett álló – vezetõje, Kozma Imre elmondta: „Mindannyiunk nevében szívbõl szeretném örömömet és köszönetemet kifejezni, hogy a már közelgõ karácsonyi ünnepekre is sok rászorulóhoz eljuthat a Béres Alapítvány nagylelkû ajándéka. A támogatások sajnos már érezhetõen apadnak, ezért még nagyobb jelentõséggel bírnak az ilyen példamutató, önzetlen, valóban a szeretet táplálta adományok, mint amilyeneket a Béres Alapítványtól kapunk évek hosszú sora óta.”

A támogatott tíz legnagyobb országos karitatív szervezet: Magyar Katolikus Karitász, Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Magyar Vöröskereszt, Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, Magyar Hospice Alapítvány, Rákbetegek Országos Szövetsége, Magyar ILCO Szövetség, Magyar Rákellenes Liga, „A rák ellen az emberért, a holnapért” Alapítvány, Nyugdíjasklubok és Idõsek „Életet az éveknek” Országos Szövetsége.

EvÉlet-infó