Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2008 - 51 - Oratio oecumenica

Oratio oecumenica

Oratio oecumenica

Mennyei Atyánk! Hálával köszönjük meg most neked, hogy új nappal ajándékoztál meg bennünket egy új évben! Öröm és áldás, hogy közösségben, igéd útmutatásával indulhatunk el az új esztendõben.

Könyörgünk azokért, akik nem a hozzád vezetõ úton járnak. Segítsd õket Szentlelkeddel, hogy megtalálják a megfelelõ irányt, amely feléd mutat, és örömmel, boldogan legyenek evangéliumod hordozói és továbbadói! Kérünk, ajándékozz meg bennünket a közösség építõ, lendítõ erejével, lelkesedéssel és kitartással.

Köszönjük, hogy te mindig mellettünk állsz, és támogatsz minket szolgálatunkban. Kérünk téged, hogy ebben az évben is segítsd megvalósítani terveinket. Adj nekünk okos döntéseket, felelõsséget és megfelelõ bölcsességet! A számunkra kedvezõtlen fordulatokra, kudarcokra készíts fel, hogy türelemmel, belátással tanulni és okulni tudjunk belõlük!

Légy azokkal a testvéreinkkel, akik társ, család, barátok nélkül maradtak! Küldj hozzájuk jó szándékú, segíteni akaró embertársakat! Kérünk, ne engedd, hogy erõt vegyen rajtunk a tétlenség, a lustaság, hanem áldozatkész szeretettel irányítsd figyelmünket a segítségre szorulók felé. Váltsa fel a szavakat tett, hogy feltétlen szeretettel tudjunk odafordulni a másikhoz!

Imádkozunk beteg testvéreinkért is. Könyörgünk, enyhítsd fájdalmaikat, adj gyógyulást testnek és léleknek. Biztasd a betegségekkel küszködõket otthonukban, kórházakban, szeretetotthonokban!

Eléd visszük a gyászolók bánatát. Enyhítsd veszteségük fájdalmát! Vigasztald õket imádsággal, igehirdetéssel, kézfogással, együtt érzõ öleléssel és az örök élet rendíthetetlen reménységével!

Könyörgünk azokért, akik erõszaktól, bántalmazástól, katasztrófa nyomorúságától, háborútól, diktatúrától szenvednek. Állj melléjük a bajban, õrizd meg õket a kilátástalanság veszélyétõl, és ne engedd, hogy elveszítsék a reményt!

Imádkozunk egyházunkért, gyülekezeteinkért, szolgálattevõkért, lelkészekért. Kérünk, add, hogy tisztán, õszintén, a Krisztushoz tartozás méltóságával tudják hirdetni, továbbadni igédet!

Mennyei Atyánk! A te áldásoddal szeretnénk indulni ebben az évben is, és megtapasztalni, hogy könnyû és nehéz napjainkban egyaránt kísér áldásod, míg egykor megérkezünk hozzád, ahol a töredékes tökéletessé, a homályos tisztává lesz örök országodban. Ámen.