Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 03 - Al­más-tú­rós sze­le­tek

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre

Al­más-tú­rós sze­le­tek

Hoz­zá­va­lók a tész­tá­hoz: 40 dkg liszt, 25 dkg Ra­ma mar­ga­rin, 10 dkg kris­tály­cu­kor, 1 kis­ka­nál sü­tő­por, 2 to­jás­sár­gá­ja, 1 evő­ka­nál tej­föl, egy csi­pet­nyi só.

A tú­ró­töl­te­lék­hez: 50 dkg át­tört tú­ró, 15 dkg kris­tály­cu­kor, 4 to­jás, 5 dkg Ra­ma mar­ga­rin, 5 dkg bú­za­da­ra, 1 cso­mag va­ní­li­ás cu­kor.

Az al­más töl­te­lék­hez: 1 kg al­ma, cu­kor és fa­héj.

El­ké­szí­tés: a lin­zer­tész­ta hoz­zá­va­ló­it össze­gyúr­juk és két rész­re oszt­juk. A mé­ret­re ki­nyúj­tott egyik ada­got sü­tő­pa­pír­ral ki­bé­lelt tep­si­be tesszük. A tú­ró­töl­te­lék el­ké­szí­té­sé­nél elő­ször ha­bos­ra ke­ver­jük a két­fé­le cuk­rot a to­jás­sár­gák­kal és a mar­ga­rin­nal, majd hoz­zá­ad­juk a tú­rót, a bú­za­da­rát és a leg­vé­gén a ke­mény hab­bá vert to­jás­fe­hér­jé­ket. Ezt egyen­le­te­sen el­oszt­juk a tep­si­ben lé­vő tész­tán. Kö­vet­ke­ző ré­teg­ként rá­tesszük a meg­há­mo­zott és le­re­szelt, cu­kor­ral és fa­héj­jal íze­sí­tett al­mát, majd az egé­szet be­te­rít­jük a má­sik adag tész­tá­val. Kö­rül­be­lül 160 Cel­si­us-fok­ra elő­me­le­gí­tett sü­tő­ben körülbelül negy­ven perc alatt meg­süt­jük.