Kultúrkörök
Szeretetvendégségre
Almás-túrós szeletek
Hozzávalók a tésztához: 40 dkg liszt, 25 dkg Rama margarin, 10 dkg kristálycukor, 1 kiskanál sütőpor, 2 tojássárgája, 1 evőkanál tejföl, egy csipetnyi só.
A túrótöltelékhez: 50 dkg áttört túró, 15 dkg kristálycukor, 4 tojás, 5 dkg Rama margarin, 5 dkg búzadara, 1 csomag vaníliás cukor.
Az almás töltelékhez: 1 kg alma, cukor és fahéj.
Elkészítés: a linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk. A méretre kinyújtott egyik adagot sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. A túrótöltelék elkészítésénél először habosra keverjük a kétféle cukrot a tojássárgákkal és a margarinnal, majd hozzáadjuk a túrót, a búzadarát és a legvégén a kemény habbá vert tojásfehérjéket. Ezt egyenletesen elosztjuk a tepsiben lévő tésztán. Következő rétegként rátesszük a meghámozott és lereszelt, cukorral és fahéjjal ízesített almát, majd az egészet beterítjük a másik adag tésztával. Körülbelül 160 Celsius-fokra előmelegített sütőben körülbelül negyven perc alatt megsütjük.