Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 04 - Di­rekt öku­me­né – ben­cés gim­na­zis­tákkal

Keresztutak

Di­rekt öku­me­né – ben­cés gim­na­zis­tákkal

Az éven­ként meg­ren­de­zett öku­me­ni­kus ima­héten a pan­non­hal­mi apát­ság­ban öku­me­ni­kus ima­órák ke­re­té­ben a tör­té­nel­mi egy­há­zak kép­vi­se­lői hir­de­tik Is­ten igé­jét. A pan­non­hal­mi ben­cés gim­ná­zi­um ve­ze­tői úgy dön­töt­tek, ez év­től kezd­ve az is­mer­ke­dés kö­rét a di­á­kok­ra is ki­ter­jesz­tik, hogy az öku­me­ni­kus ta­pasz­ta­lat­szer­zés szá­muk­ra is köz­vet­le­nebb és sze­mé­lyes le­gyen.

En­nek szel­le­mé­ben tett lá­to­ga­tást múlt szombaton a gim­ná­zi­um 10/b osz­tá­lya – Dé­ne­si Ta­más ta­nár és Dej­csics Kon­rád szer­ze­tes ve­ze­té­sé­vel – a győ­ri evan­gé­li­kus püs­pö­ki hi­va­tal­ban. A mint­egy har­minc di­á­kot Itt­zés Já­nos el­nök-püs­pök fo­gad­ta.

A dél­után prog­ram­ja­ként Ócsai Zol­tán győ­ri lel­kész elő­ször az evan­gé­li­ku­sok ének­kin­csét mu­tat­ta be a fi­a­ta­lok­nak, majd Percze Sán­dor győr-mén­fő­csa­na­ki lel­kész – Evan­gé­li­ku­sok­ról nem csak evan­gé­li­ku­sok­nak cím­mel – tar­tott ve­tí­tett ké­pes elő­adást egy­há­zunk né­hány jel­ké­pé­ről.

A lá­to­ga­tás Itt­zés Já­nos püs­pök elő­adá­sá­val, majd cso­por­tos bib­lia­ta­nul­mánnyal zá­rult.