Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 08 - Ju­bi­lá­l a vas­gyári „vár”

Egyházunk egy-két hete

Ju­bi­lá­l a vas­gyári „vár”

A Di­ós­győr-Vas­gyá­ri Evan­gé­li­kus Egy­ház­köz­ség feb­ru­ár 15-én a vas­gyá­ri temp­lom fel­szen­te­lé­sé­nek het­ve­ne­dik év­for­du­ló­ját ün­ne­pel­te. Ez al­ka­lom­mal ke­rült sor a fel­újí­tott al­temp­lom fel­szen­te­lé­sé­re is.

Az ige­szol­gá­la­tot dr. Fa­bi­ny Ta­más, az Észa­ki Egy­ház­ke­rü­let püs­pö­ke vé­gez­te. A 46. zsol­tár igéi alap­ján pré­di­ká­ci­ó­já­ban ki­emel­te: „Vár­sze­rű for­má­já­val ez a temp­lom ma is ol­tal­mat jel­ké­pez, de csak Is­ten az »erős vár«, ná­la kap­ha­tunk egye­dül me­ne­dé­ket.” Az ün­ne­pi is­ten­tisz­te­let li­tur­gi­á­já­ban D. Sze­bik Im­re nyu­gal­ma­zott püs­pök, Sán­dor Fri­gyes, a Bor­sod-He­ve­si Egy­ház­me­gye es­pe­re­se, va­la­mint Mol­nár Jó­zsef, a gyü­le­ke­zet lel­ké­sze szol­gált.

A temp­lom alatt ta­lál­ha­tó al­temp­lom és gyü­le­ke­ze­ti te­rem Hra­bács Jó­zsef­ről, a gyü­le­ke­zet egy­ko­ri fel­ügye­lő­jé­ről kap­ta a ne­vét. A kor­sze­rű­en ki­ala­kí­tott he­lyi­ség akár száz em­ber be­fo­ga­dá­sá­ra is al­kal­mas, il­let­ve to­vább bő­vít­he­tő, így a gyü­le­ke­zet és a ben­ne fo­lyó lel­ki élet egy újabb „bás­tyá­ja” le­het ma és a jö­vő­ben a vas­gyár kö­ze­pén.

C. I.