Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 10 - Testvéri szót tolmácsoltak

Keresztutak

Testvéri szót tolmácsoltak

A Pop­rád mel­let­ti Sváb­fal­ván (©vá­b­ov­ce) ren­dez­te éves lel­kész­kon­fe­ren­ci­á­ját a Szlo­vák Evan­gé­li­kus Egy­ház Ke­le­ti Egy­ház­ke­rü­le­te. Sla­vom­ír Sa­bol eper­je­si püs­pök meg­hí­vá­sá­ra részt vett a ta­lál­ko­zón dr. Fa­bi­ny Ta­más, egy­há­zunk kül­kap­cso­la­to­kért fe­le­lős püs­pö­ke és Lack­ner Pál tá­bo­ri püs­pök, egy­ház­tör­té­nész.

Fa­bi­ny Ta­más az észa­ki egy­ház­ke­rü­let „Con­ser­van­do et re­no­van­do” jel­mon­da­tát a szlo­vák és a ma­gyar egy­ház vi­szo­nyá­ra al­kal­maz­va tar­tott re­fe­rá­tu­mot, meg­je­löl­ve azo­kat az ér­té­ke­ket, ame­lye­ket meg kell őriz­ni, és azo­kat a te­rü­le­te­ket, ahol meg­úju­lás­ra, vál­to­zás­ra van szük­ség.

Lack­ner Pál (képünkön jobbra) a Ma­gyar­or­szá­gi Evan­gé­li­kus Egy­ház el­múlt há­rom­száz évé­nek szer­ve­ze­ti át­ala­ku­lá­sa­it mu­tat­ta be szá­mos adat se­gít­sé­gé­vel. Elő­adá­sá­val – a szer­ve­zők ké­rés­re – hoz­zá kí­vánt já­rul­ni ah­hoz a struk­tu­rá­lis re­form­fo­lya­mat­hoz, amely a szlo­vá­ki­ai evan­gé­li­ku­sok éle­té­ben na­pi­ren­den van.

EvÉ­let-in­fó