Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 10 - Jól alkalmaztak

Egyházunk egy-két hete

Jól alkalmaztak

A Ber­zse­nyi Dá­ni­el Evan­gé­li­kus Gim­ná­zi­um (Lí­ce­um) és Kol­lé­gi­um ren­dez­te meg – idén ti­ze­dik al­ka­lom­mal – feb­ru­ár 27–28-án a Neu­mann Já­nos in­for­ma­ti­kai ver­seny or­szá­gos dön­tő­jét. A sop­ro­ni erő­pró­bán azok az evan­gé­li­kus kö­zép­is­ko­lá­ba já­ró di­á­kok ve­het­tek részt, akik si­ker­rel tel­je­sí­tet­ték az el­ső – is­ko­lai szin­tű – for­du­lót.

Az al­kal­ma­zói ka­te­gó­ria fel­ada­ta­it pén­tek dél­után ol­dot­ták meg a di­á­kok, míg a prog­ra­mo­zói ka­te­gó­ri­á­ban in­du­lók szom­ba­ton mér­ték össze tu­dá­su­kat. Hat evan­gé­li­kus is­ko­la kép­vi­sel­tet­te ma­gát a dön­tő­ben: Győr­ből, Bony­hád­ról, Kő­szeg­ről, Bu­da­pest­ről, Aszód­ról ér­kez­tek ta­nu­lók, hogy ki­áll­ja­nak a „ha­zai pá­lyán” ver­seny­ző li­cis­ták (és per­sze egy­más) el­len.

Al­kal­ma­zói ka­te­gó­ri­á­ban a há­rom kor­cso­port­ban két li­cis­ta (Nagy Dá­ni­el és Ma­jor Bá­lint), il­let­ve egy aszó­di ver­seny­ző (Ben­ke Ben­ce) győ­ze­del­mes­ke­dett. A ver­seny dön­tő­jé­hez ha­gyo­má­nyo­san hoz­zá­tar­to­zik egy is­ko­la­kö­zi csa­pa­tok­kal meg­ren­de­zett lab­da­rú­gó-, il­let­ve ko­sár­lab­da-mér­kő­zés is.

T. Cs.