Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 11 - Bib­li­ai sze­rep­lők a kő­bá­nyai szín­pa­don

Egyházunk egy-két hete

Bib­li­ai sze­rep­lők a kő­bá­nyai szín­pa­don

VI­II. or­szá­gos evan­gé­li­kus báb­ver­seny

Mó­zes, Ká­in és Ábel, Dá­vid, Jó­zsef és test­vé­rei – a Bib­li­á­ból is­me­rős sze­mé­lyek ez­út­tal pa­ra­ván mö­gött ele­ve­ned­tek meg. Nyol­ca­dik al­ka­lom­mal ren­dez­te meg a Ma­gyar­or­szá­gi Evan­gé­li­kus Egy­ház Gyer­mek- és If­jú­sá­gi Osz­tá­lya már­ci­us 7-én az or­szá­gos báb­ver­senyt, amely­nek hosszú szü­net után is­mét a kő­bá­nyai gyü­le­ke­zet ká­pol­na­szín­pa­da adott ott­hont.

A száz­har­minc­hat bá­bo­zó ki­lenc fel­lé­pő cso­port­ban olyan nagy­sze­rű elő­adás­sal ké­szült, hogy a zsű­ri – Döb­ren­tey Il­di­kó me­se­író, Gra­nasz­tói Szil­via és Gi­o­van­ni­ni Kor­nél báb­mű­vész, va­la­mint Ke­re­pesz­ki Ani­kó ma­gyar, hit­tan és finn sza­kos ta­nár – rend­kí­vü­li dön­tést ho­zott: az egy-egy har­ma­dik és má­so­dik he­lye­zés mel­lett há­rom el­ső dí­jat ítélt oda, és eze­ket szá­mos kü­lön­díj­jal is ki­egé­szí­tet­te.

Gyer­me­kek a Bib­li­á­ban volt a té­má­ja az idei ve­tél­ke­dés­nek. A fel­dol­go­zás­hoz a cso­por­tok a leg­kü­lön­fé­lébb tech­ni­ká­kat al­kal­maz­ták – ma­ri­o­nett-, fa­ka­nál- és pa­pír­báb, árny­já­ték és ve­gyes tech­ni­ká­val ké­szült bá­bok ke­rül­tek a szín­pad­ra. A tíz­per­ces elő­adá­sok ér­té­ke­lé­se­kor a zsű­ri ki­emel­te a bá­bok és a dísz­le­tek ma­gas szín­vo­na­lát és a sze­rep­lők ért­he­tő be­szé­dét.

Bo­da Zsu­zsa