Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 21 - Há­rom­na­pos evan­géli­zá­ció Man­da­bo­kor­ban

Egyházunk egy-két hete

Há­rom­na­pos evan­géli­zá­ció Man­da­bo­kor­ban

A té­koz­ló fiú tör­té­ne­te volt a köz­pon­ti té­má­ja a má­jus 15. és 17. kö­zött Nyír­egy­há­za-Man­da­bo­kor­ban meg­tar­tott evan­gé­li­zá­ci­ós so­ro­zat­nak.

Zsar­nai Krisz­ti­án be­osz­tott lel­kész meg­hí­vá­sá­ra a pén­te­ki és a szom­ba­ti al­kal­mon Bozo­rády And­rás, a Nyír­egy­há­zi Em­maus Evan­gé­li­kus Egy­ház­köz­ség lel­ké­sze pré­di­kált az „el­ve­szett em­ber­ről és a meg­ta­lált fi­ú­ról”. A meg­ta­lált fiú örö­mén túl az apa örö­mét, az örül­ni tu­dó Atya ké­pét raj­zol­ta meg a va­sár­na­pi csa­lá­di úr­va­cso­rás is­ten­tisz­te­le­ten dr. Fa­bi­ny Ta­más, az Észa­ki Egy­ház­ke­rü­let püs­pö­ke. Ige­hir­de­té­sé­ben hang­sú­lyoz­ta: „Tu­da­to­sí­ta­nunk kel­lett, hogy mi, evan­gé­li­ku­sok az öröm­hír hor­do­zói va­gyunk, s ezt az örö­möt to­vább kell ad­nunk.”

Az is­ten­tisz­te­let ke­re­té­ben a Fi­la­del­fia Evan­gé­li­kus Egy­ház­köz­ség há­rom tag­ja, Ádám Bar­na­bás és fe­le­sé­ge, Te­ri­ke – a nyír­te­lek–gö­rög­szál­lá­si ci­gány­misszió el­ső „gyü­möl­csei” –, il­let­ve Bu­zás Ist­ván ta­nya­gond­nok bi­zony­ság­té­te­lén ke­resz­tül (képünkön) él­het­ték át je­len­lé­vők a mély­sé­ge­ket meg­járt té­koz­ló fi­úk el­ve­szett­sé­gét és a „ha­za­ta­lá­lás” min­dent át­já­ró örö­mét.

Az evan­gé­li­zá­ci­ós al­kal­mat Ga­bu­lya Pál jó­vol­tá­ból kö­zös ebéd és kö­tet­len együtt­lét zár­ta.