Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 29 - SMS-ben kérhetnek imát

e-világ

SMS-ben kérhetnek imát

A mobiltelefonjukról küldött szöveges üzenetben kérhetnek imát a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk lakói a helyi protestáns egyházak papjaitól, ha úgy érzik, hogy lelki támaszra van szükségük.

Az SMS-ben kérhető ingyenes egyházi imaszolgáltatás ötlete Volodimir Ivanov protestáns lelkészben vetődött fel, aki paptársaival a nagyvárosban közlekedő iránytaxikban ragasztotta ki a telefonszámot közlő hirdetéseket. A kezdeményezés azonnal népszerű lett a dnyipropetrovszkiak körében, már az első napon sok imát kérő SMS-üzenet érkezett – nyilatkozta a lelkész a Lembergben (Lvivben) megjelenő Ekszpresz című, legnagyobb példányszámú ukrán napilap július 10-i számában.

Ivanov elmondta, hogy az imaigénylő SMS-eket küldők háromnegyede hiteltörlesztési nehézségekkel kapcsolatban kéri az égiek segítségét. Sokan panaszolják, hogy a bankok túszaivá váltak – tette hozzá, megjegyezve, hogy számos imáért folyamodót a lakásából való kilakoltatás réme fenyegeti. A lelkész szerint azok, akiket nem érintett a válság szele, általában a jó egészségi állapotuk vagy a családi boldogságuk megmaradásáért kérik a lelkészektől a fohászt.

MTI