Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 29 - Református parókiából szociális foglalkoztató

Keresztutak

Református parókiából szociális foglalkoztató

Megkezdték Kömlődön a református egyház szociális foglalkoztatójának bővítését. Ehhez a szervezet a parókiát és a mellette található nyári konyhát ajánlotta fel. A beruházás értéke 44 millió forint – közölte az Oroszlányi kistérség sajtóreferense június végén az MTI-vel.

Ivák István tájékoztatása szerint a református egyház négy év alatt 205 millió forint támogatást nyert különböző pályázatokon. Az összeget értelmi fogyatékosokat gondozó központ kialakítására fordították a Komárom-Esztergom megyei településen.

A Kerényi Béla Református Diakóniai Intézményekben elsőként 120 millió forintos támogatással nappali foglalkoztatóvá alakították az egykori iskolát, később lakóotthont hoztak létre, majd a foglalkoztató felszerelését korszerűsítették, és támogató szolgálatot szerveztek.

Az intézmény jelenleg harminckilenc fogyatékkal élőt lát el, de a mostani bővítéssel növelhetik a gondozottak számát. Az intézményrendszer működtetésével eddig tizennégy új munkahelyet teremtettek, a fejlesztés lezárultával öttel gyarapodhat az alkalmazottak száma.

MTI