Kultúrkörök
Szeretetvendégségre
Részeges Izidor
Hozzávalók a tésztához: 4 db tojás, 15 dkg porcukor, 15 dkg Rama margarin, 2 evőkanál kakaó, 15 dkg liszt, 1 csomag sütőpor. A töltelékhez: 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1,5 dl rum. A mázhoz: 4 db tojás, 6 evőkanál porcukor, 1 evőkanál kakaó, 25 dkg Rama margarin.
A tészta elkészítéséhez a tojássárgákat a porcukorral és a margarinnal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a kakaót, a lisztet és a sütőport. 160 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
A töltelék elkészítéséhez a hozzávalókat összekeverjük, majd rákenjük a kihűlt tésztára.
A máz elkészítéséhez a tojásból, a porcukorból és a kakaóból álló masszát gőz fölött addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kihűlt, hozzáadjuk a margarint, majd az egészet a sütemény tetejére kenjük. Díszíthetjük csokireszelékkel.