Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 39 - A „ke­reszt­fá­hoz men­tek” Rév­fü­lö­pön

Egyházunk egy-két hete

A „ke­reszt­fá­hoz men­tek” Rév­fü­lö­pön

A te­rem­tés­vé­de­lem volt a té­má­ja a Nyu­ga­ti (Du­nán­tú­li) Egy­ház­ke­rü­let te­rü­le­tén élő gyü­le­ke­ze­tek el­nök­sé­gei és mun­ka­tár­sai szá­má­ra szer­ve­zett múlt hét vé­gi rév­fü­lö­pi kon­fe­ren­ci­á­nak. Bár a prog­ram­ban nem sze­re­pelt, pén­tek es­te Itt­zés Já­nos püs­pök egy csen­des imád­ság­gal meg­ál­dot­ta az Or­dass La­jos Evan­gé­li­kus Ok­ta­tá­si Köz­pont be­já­ra­ta mel­let­ti ke­resz­tet, ame­lyet nem­ré­gi­ben he­lye­zett el az in­téz­mény ve­ze­tő­sé­ge.

A csa­lá­di­as jel­le­gű együtt­lét részt­ve­vői meg­te­kin­tet­ték Al Go­re ko­ráb­bi ame­ri­kai al­el­nök Kel­le­met­len igaz­ság cí­mű film­jét. Szom­bat dél­előtt dr. Ko­dá­csy-Si­mon Esz­ter egye­te­mi ta­nár­se­géd tar­tott elő­adást Ki­ál­tás az Ara­rát­ról cím­mel. Szar­ka Ist­ván es­pe­res be­mu­tat­ta azt a nem­ré­gi­ben meg­va­ló­sult ba­kony­cser­nyei pro­jek­tet, amely­nek ke­re­té­ben – A tisz­tább Ba­ko­nyért cím­mel be­adott pá­lyá­za­ti anyag­gal el­nyert tá­mo­ga­tás ré­vén – kor­sze­rű­sít­het­ték, meg­úju­ló ener­gia­for­rá­so­kat hasz­ná­ló rend­szer­re cse­rél­het­ték az es­pe­re­si hi­va­tal, a temp­lom és a gyü­le­ke­ze­ti ház fű­té­si rend­sze­rét.

Ebéd után a ke­rü­le­ti el­nök­ség fó­rum­be­szél­ge­tést tar­tott idő­sze­rű kér­dé­sek­ről, majd úr­va­cso­rai is­ten­tisz­te­let­tel zá­rult a du­nán­tú­li­ak idei el­nök­sé­gi kon­fe­ren­ci­á­ja és mun­ka­társ­kép­ző nap­ja.

Me­nyes Gyu­la