Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 46 - A reformációról szabadon

Keresztutak

A reformációról szabadon

A re­for­má­ció ün­ne­pé­hez kap­cso­ló­dó­an a Kö­zép-du­nán­tú­li Or­szá­gos Bün­te­tés-vég­re­haj­tá­si In­té­zet le­he­tő­sé­get adott hét fog­va­tar­tott­nak, hogy no­vem­ber 4-én cso­por­tos ki­ma­ra­dás ke­re­té­ben részt ve­gye­nek a Szé­ná­si Jo­nat­han Sán­dor in­té­ze­ti lel­ki­pász­tor ál­tal szer­ve­zett, a re­for­má­ci­ót és ha­tá­sát be­mu­ta­tó prog­ra­mon.

Dél­előtt a De­ák té­ri evan­gé­li­kus temp­lo­mot lá­to­gat­ták meg, ahol Cse­lovsz­ky Fe­renc lel­kész me­sélt Lu­ther éle­té­ről, a re­for­má­ció mű­vé­ről, az evan­gé­li­kus egy­ház és a De­ák té­ri temp­lom tör­té­ne­té­ről. Az is­mer­te­tő után Trajt­ler Gá­bor or­go­na­mű­vész já­té­ká­ban gyö­nyör­köd­het­tek. Meg­te­kin­tet­ték az Evan­gé­li­kus Or­szá­gos Mú­ze­u­mot is, ahol a ha­zai evan­gé­li­kus­ság leg­ki­emel­ke­dőbb alak­ja­i­ról hall­hat­tak.

Ebéd után fel­men­tek a Vár­ba, hogy a Bu­da­pes­ti Tör­té­ne­ti Mú­ze­um­ban meg­lá­to­gas­sák a Kál­vin ha­gyo­má­nya cí­mű idő­sza­ki ki­ál­lí­tást, mely a re­for­má­tu­sok tör­té­ne­té­be en­ged be­te­kin­tést.

GeS­heR-HÍD