Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2009 - 48 - Ünnepi hétvége Gyulán

Egyházunk egy-két hete

Ünnepi hétvége Gyulán

A gyulai evangélikus gyülekezet a templom felújítása után több új kezdeményezést indított útjára. Templomunkban bemutatkozási lehetőséget adunk amatőr képzőművészeknek. A tavasztól őszig látható tárlatok hétköznapokon is megtekinthetők, lehetőséget adva arra, hogy templomunk minél hosszabb időn keresztül nyitott kapukkal várja az érdeklődőket. A részt vevő művészektől egy alkotás felajánlását kérjük, s ezek a képek a novemberi evangélikus jótékonysági bál tombolatárgyainak legértékesebb darabjait jelentik.

Immár a harmadik jótékonysági bálra került sor november 20-án. Az esemény ünnepi hangulatát emelte, hogy ezúttal Gáncs Péter püspököt és kedves családját is a bálozók között köszönthettük. Egy távoli, kicsiny gyülekezet a felső vezetéssel szinte csak rendkívüli körülmények között szokott találkozni: ha bajt kell orvosolni, ha segélyre szorul, vagy éppen a kapott támogatásért adhat hálát. Nem volt ez másként a mi esetünkben sem. Ezért is volt rendkívüli a mostani alkalom, amikor a püspökkel kötetlenül elbeszélgetve alaposabban meg tudtuk ismerni egymást, bemutathattuk gyülekezetünk másik arcát.

Dr. Rück András egyházmegyei felügyelő pohárköszöntőjében kiemelte, milyen fontos az egyház közösségteremtő szerepe. Ez a bál jó példája annak, hogy egy kis gyülekezet is tud közösségteremtő lenni, és szerepet tud vállalni a híd építésében a felekezetek között.

Gáncs Péter velünk maradt vasárnapig. Örök élet vasárnapján az ő igehirdetését hallgathatta a gyülekezet, majd Jakab Béla lelkész név szerint, egy-egy igével emlékezett meg az idei egyházi esztendőben elhunyt tíz testvérünkről.

Dr. Németh Csaba