Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 01 - Karácsonyi koncert az oroszlányi evangélikus templomban

Keresztutak

Karácsonyi koncert az oroszlányi evangélikus templomban

Az oroszlányi evangélikus gyülekezet ének- és zenekara december 12-én tartotta szokásos karácsonyi hangversenyét. A zsúfolásig megtelt templomban a koncert a kicsinyek szolgálatával kezdődött. A tizenhárom csilingelő hang karácsony örömhíréről énekelt. Ezután Händel Messiás című oratóriumának karácsonyi része csendült fel Milán Zoltánné karnagy vezényletével.

„Bizakodj, én népem, szólt az Úr” – hangzott a biztatás Basky István tenorszólista előadásában. Az ézsaiási jövendölések beteljesedéséről, az isteni gyermek születéséről, a népet megtisztító erős és hatalmas Úrról a kórus zengett. A basszusszólókat Korpás Ferenc, a szopránszólókat pedig Edelényi-Szabó Zsuzsa énekelte. „Menj, hirdesd a népnek a jó hírt: Jő az Úr” – hangzott Bardócz Erzsébet altszólista előadásában.

A szelíd Jézusról szólt Szeverényi János országos missziós lelkész igei szolgálata: „A szelídek öröklik a földet. Bár azt látjuk magunk körül, hogy az erőszakosok jutnak előre, de erőszakos, más elől a levegőt elszívó embert soha nem láttam boldognak. A Pilátus előtt álló szelíd, de határozott Jézus viszont megnyerte a földet” – hangzott a biztatás.

Az igei szolgálat után az ének- és zenekar az Ámen és a Halleluja tétellel zárta a hangversenyt. Az utolsó, Halleluja tétel túlzengett a templom falain. A budapesti Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet 718-as szobájának betegei Sztruhár András kórustag kihangosított mobiltelefonján hallhatták a jó hírt: „Uralkodik a nagy király, mert Isten Úr a földön örökkön-örökké.”

A karácsonyi koncertet az ének- és zenekar másnap megismételte a tatabánya-bánhidai református templomban.

Dr. Sassi Endréné