Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 01 - Angyali ötlet

evél&levél

Angyali ötlet

Bármily meglepő, de igaz a hír, hogy tanítványaink közül többen, név szerint Varga Brigitta, Lukács Lilla, Budai Vivien, Istenes Yvett, Kövesi Éva, Tóth Viktória, Muszik Mirjam, Németh Kitti 9/b osztályos tanulók egy kis időre angyallá változtak.

Az egyébként is barátságos lányok a Sopron Plaza erre a célra kialakított helyiségében 2009. december 4. és 6. között lelkesen segítettek a Vöröskereszt karácsonyi adománygyűjtő akciójában. Tagadhatatlanul kedves látványt nyújtottak az ünnephez méltó környezetben, a fenyőgirland alatt mosolyogva; vagy ahogy tollból készült, fehér, csillámporral díszített szárnyacskáikkal jártak-keltek a vásárlók között, hogy így hívják fel figyelmüket a rászorulókon való segítés lehetőségére.

Lassan indult az adakozás: az elsőként felajánlott babakocsi bizony sokáig egyedül árválkodott. Később azonban hoztak még ruhákat, könyveket, gyermekjátékokat, élelmiszercsomagokat is. Kár, hogy a sok előkészület, szervezőmunka ellenére az előző évinél kevesebb ajándékcsomag érkezett.

Lányaink igyekeztek nagyon, de bevallásuk szerint nem merítette ki őket a vállalt fél vagy egész napos szolgálat. Büszkén viselt szárnyacskáik azonban kevésbé jól bírták, megsérültek, rongálódtak, lecsúsztak viselőik válláról. Sürgősen tenni kellett valamit, mert a szárnyaszegett angyalok látványa nem illett a karácsonyi hangulathoz. Még jó, hogy a leleményes fiatalok találtak a közelben erős ragasztóval dolgozó cipészt…!

Jó ötlet volt nagyon! Ez is… Egyenesen angyali!

Balikóné Németh Márta (Sopron), az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola igazgatóhelyettese