Kultúrkörök
Szeretetvendégségre
Mogyorós tallérok
Hozzávalók: 10 dkg mogyoró, 25 dkg liszt, 1 csipet só, 1 tojás, 25 dkg Rama margarin, 15 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A mogyorót néhány szem kivételével megdaráljuk, összekeverjük a liszttel és a sóval. A vajat robotgép segítségével jól kikeverjük a cukrokkal, majd a tojássárgájával. Az egészet egybegyúrjuk a mogyorós liszttel. Az így kapott tésztát fél óráig a hűtőszekrényben pihentetjük.
A tésztát négy részre osztjuk, a tésztanegyedeket átgyúrjuk, és vékony hurkákat sodrunk belőlük. Lisztezett késsel körülbelül egy centiméteres karikákra vágjuk, amelyeket egy kicsit szétlapítva sütőpapírral kibélelt tepsire rakunk. Egy kis távolságot hagyjunk közöttük, mert sülés közben majd megdagadnak. A tetejüket megkenjük a tojásfehérjével, és félbevágott mogyorószemekkel díszítjük a közepüket. 180 fokra előmelegített sütőben 10–15 perc alatt készre sütjük.