Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 05 - Na­ran­csos sze­let

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre

Na­ran­csos sze­let

Hoz­zá­va­lók: 20 dkg pu­ha Ra­ma mar­ga­rin, 15 dkg kris­tály­cu­kor, 1 evő­ka­nál va­ní­li­ás cu­kor, csi­pet­nyi só, 3 to­jás, 25 dkg liszt, 2 te­ás­ka­nál sü­tő­por, 1 cit­rom, 2 na­rancs, 20 dkg por­cu­kor

A tész­ta el­ké­szí­té­sé­hez a mar­ga­rint a kris­tály- és a va­ní­li­ás cu­kor­ral jól ki­ke­ver­jük, majd hoz­zá­ad­juk a to­jás­sár­gá­kat. A masszá­hoz ke­ver­jük a lisz­tet, sót, sü­tő­port, az egyik na­rancs és a cit­rom le­vét, va­la­mint an­nak le­re­szelt hé­ját. Leg­vé­gül hoz­zá­ad­juk a ke­mény hab­bá vert to­jás­fe­hér­jé­ket.

Az így ka­pott tész­tát egy kö­rül­be­lül 35 × 25 cen­ti­mé­te­res, sü­tő­pa­pír­ral ki­bé­lelt tep­si­be önt­jük, és 160 fok­ra elő­me­le­gí­tett sü­tő­ben kö­rül­be­lül húsz perc alatt meg­süt­jük.

A máz el­ké­szí­té­sé­hez az át­szi­tált por­cuk­rot jól össze­ke­ver­jük a má­sik na­rancs le­vé­vel. A még me­leg sü­te­ményt be­ken­jük a máz­zal, és hagy­juk raj­ta meg­szá­rad­ni.