Kultúrkörök
Szeretetvendégségre
Narancsos szelet
Hozzávalók: 20 dkg puha Rama margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 evőkanál vaníliás cukor, csipetnyi só, 3 tojás, 25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 1 citrom, 2 narancs, 20 dkg porcukor
A tészta elkészítéséhez a margarint a kristály- és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat. A masszához keverjük a lisztet, sót, sütőport, az egyik narancs és a citrom levét, valamint annak lereszelt héját. Legvégül hozzáadjuk a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
Az így kapott tésztát egy körülbelül 35 × 25 centiméteres, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben körülbelül húsz perc alatt megsütjük.
A máz elkészítéséhez az átszitált porcukrot jól összekeverjük a másik narancs levével. A még meleg süteményt bekenjük a mázzal, és hagyjuk rajta megszáradni.