Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 11 - Fa­bi­ny Ta­más püs­pök az Ér­mel­lé­ken

Keresztutak

Fa­bi­ny Ta­más püs­pök az Ér­mel­lé­ken

Az ér­mel­lé­ki Szé­kely­hí­don már­ci­us el­ső fe­lé­ben tar­tot­ták meg az egye­te­mes ima­he­tet. A va­sár­na­pi al­kal­ma­kon püs­pö­kök szol­gál­tak, több száz lel­kes gyü­le­ke­zet előtt.

Feb­ru­ár 28-án Csűry Ist­ván, a Ki­rály­há­gó­mel­lé­ki Re­for­má­tus Egy­ház­ke­rü­let püs­pö­ke, már­ci­us 7-én pe­dig Fa­bi­ny Ta­más, az Észa­ki Evan­gé­li­kus Egy­ház­ke­rü­let püs­pö­ke hir­det­te az igét. Ez utób­bi al­kal­mon a li­tur­gi­kus szol­gá­la­tot Sztan­kó Gyön­gyi, a Ha­jdú-Sza­bol­csi Evan­gé­li­kus Egy­ház­me­gye es­pe­re­se vé­gez­te. Szol­gált a gyü­le­ke­zet fel­nőtt és if­jú­sá­gi ének­ka­ra.

A szé­kely­hí­di re­for­má­tus gyü­le­ke­zet fi­a­tal­jai két év­ti­ze­de rend­sze­re­sen részt vesz­nek a ti­sza­do­bi öku­me­ni­kus tá­bor­ban, il­let­ve most is ké­szül­nek a Nyír­egy­há­zán meg­ren­de­zen­dő öku­me­ni­kus sza­bad­egye­tem­re. Gav­rucza Ti­bor he­lyi lel­ki­pász­tor a ven­dé­gek­nek – akik kö­zött ott vol­tak a nyír­egy­há­za-kert­vá­ro­si gyü­le­ke­zet kép­vi­se­lői is – tá­jé­koz­ta­tást adott a gyü­le­ke­zet és a hoz­zá tar­to­zó óvo­da éle­té­ről.

EvÉ­let-in­fó