Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 11 - Bib­lia, nö­vé­nyek, bá­bok

Egyházunk egy-két hete

Bib­lia, nö­vé­nyek, bá­bok

Im­már ki­len­ced­szer hir­det­te meg egy­há­zunk gyer­mek- és if­jú­sá­gi osz­tá­lya az or­szá­gos evan­gé­li­kus báb­ver­senyt. Ez al­ka­lom­mal, már­ci­us 6-án a fa­so­ri gim­ná­zi­um dísz­ter­me és a fa­so­ri temp­lom adott ott­hont a fesztivál jellegű ren­dez­vény­nek. Az or­szág kü­lön­bö­ző pont­já­ról ér­ke­zett nyolc cso­port a ki­írás sze­rint a Nö­vé­nyek a Bib­li­á­ban té­ma­kör­ben mér­te össze „báb­ügyes­sé­gét”.

„A mai na­pon több­ször is meg­kap­tuk a ka­tar­zis él­mé­nyét, és elő­adá­sa­i­tok se­gít­sé­gé­vel más­képp ér­tünk né­hány bib­li­ai részt, ame­lye­ket ed­dig már olyan sok­szor el­ol­vas­tunk. Nem tud­tunk dön­te­ni a csa­pa­tok kö­zött, így azt ja­va­sol­juk a szer­ve­zők­nek, hogy a fel­aján­lott dí­ja­kat egy­for­mán osszák szét a ver­seny­ző csa­pa­tok kö­zött, és jö­vő­re ne is ver­senyt, ha­nem bá­bos ta­lál­ko­zót hir­des­se­nek meg” – mond­ta az ered­mény­hir­de­tő, díj­ki­osz­tó ün­nep­sé­gen a négy­ta­gú zsű­ri ne­vé­ben Döb­ren­tey Il­di­kó me­se­író.

Eh­hez a ja­vas­lat­hoz hű­en a fa­so­ri temp­lom­ban a zsű­ri ál­tal al­ko­tott „di­csé­ret­ka­te­gó­ri­ák­ban” ve­het­ték át a csa­pa­tok kép­vi­se­lői az em­lék­la­po­kat.