Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 17 - Var­ga­bé­les

Kultúrkörök

Szeretetvendégségre

Var­ga­bé­les

Hoz­zá­va­lók: 1 kg tú­ró, 6 dl tej­föl, 5 to­jás, 20 dkg mar­ga­rin, 20 dkg cér­na­me­télt, 25 dkg por­cu­kor, 1 cso­mag va­ní­li­ás cu­kor, 10 dkg ma­zso­la, 1 cso­mag ré­tes­tész­ta.

El­ké­szí­tés: El­ső lé­pés­ként ki­főz­zük a cér­na­me­tél­tet. A tú­rót a to­jás­sár­gák­kal, a va­ní­li­ás cu­kor­ral és a tej­föl­lel össze­ke­ver­jük, be­le­tesszük a ma­zso­lát, a ki­fő­zött me­télt tész­tát, 2-3 ka­nál­nyi ol­vasz­tott mar­ga­rint, majd könnye­dén hoz­zá­ve­gyít­jük a por­cuk­ros, hab­bá vert to­jás­fe­hér­jé­ket is.

A ré­tes­tész­ta­la­po­kat 3-4 sor­ban a ki­va­ja­zott tep­si­be tesszük, mi­köz­ben ol­vasz­tott mar­ga­rin­nal la­pon­ként jól meg­ken­jük. Er­re tesszük az el­ké­szí­tett töl­te­lé­ket, majd az egé­szet meg­kent ré­tes­la­pok­kal be­fed­jük. Kö­zép­me­leg sü­tő­ben meg­süt­jük. Hi­de­gen koc­kák­ra vág­juk, és por­cu­kor­ral meg­hint­jük.