Kultúrkörök
Szeretetvendégségre
Vargabéles
Hozzávalók: 1 kg túró, 6 dl tejföl, 5 tojás, 20 dkg margarin, 20 dkg cérnametélt, 25 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg mazsola, 1 csomag rétestészta.
Elkészítés: Első lépésként kifőzzük a cérnametéltet. A túrót a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a tejföllel összekeverjük, beletesszük a mazsolát, a kifőzött metélt tésztát, 2-3 kanálnyi olvasztott margarint, majd könnyedén hozzávegyítjük a porcukros, habbá vert tojásfehérjéket is.
A rétestésztalapokat 3-4 sorban a kivajazott tepsibe tesszük, miközben olvasztott margarinnal laponként jól megkenjük. Erre tesszük az elkészített tölteléket, majd az egészet megkent réteslapokkal befedjük. Középmeleg sütőben megsütjük. Hidegen kockákra vágjuk, és porcukorral meghintjük.