Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 18 - Fa­so­ri folk­lór­fesz­ti­vál

Kultúrkörök

Fa­so­ri folk­lór­fesz­ti­vál

A Bu­da­pest-Fa­so­ri Evan­gé­li­kus Gim­ná­zi­um­ban azon té­pe­lőd­ve, hogy mennyit kell még vár­ni a kö­vet­ke­ző EG­OT-ra, amíg is­mét ta­lál­koz­ha­tunk ott meg­is­mert ba­rá­ta­ink­kal, fo­gal­ma­zó­dott meg ben­nünk az a gon­do­lat, amely e so­rok meg­írá­sá­ra kész­te­tett ben­nün­ket.

Idén jú­ni­us 11-én (pén­te­ken) új­ra le­he­tő­sé­get sze­ret­nénk te­rem­te­ni a di­á­kok ta­lál­ko­zá­sá­ra (a ti­zen­két ma­gyar­or­szá­gi evan­gé­li­kus gim­ná­zi­um di­ák­jai szá­má­ra), s ezért meg­szer­vez­zük a fa­so­ri folk­lór­fesz­ti­vált.

Az is­ko­lai ala­pít­vány ál­tal ki­írt pá­lyá­za­ton si­ke­rült el­nyer­ni a meg­ren­de­zés­hez szük­sé­ges össze­get, te­hát be­le­vág­tunk a nagy mun­ká­ba. Ese­mé­nyünk cél­ja az előbb em­lí­tett is­ko­lák olyan di­ák­ja­i­nak meg­hí­vá­sa, akik jár­ta­sak nép­ze­nei, il­let­ve nép­tán­cos ha­gyo­má­nya­ink­ban, vagy érez­nek ma­guk­ban annyi mo­ti­vá­ci­ót, hogy tár­sa­ik­kal ma­xi­mum tíz­per­ces pro­duk­ci­ót hoz­za­nak lét­re. A pén­tek dél­utá­ni idő­töl­tést re­mé­nye­ink sze­rint ne­ves elő­adók is szí­ne­sí­tik.

Ha sze­ret­ne el­töl­te­ni egy kel­le­mes dél­utánt a folk­lór ne­vé­ben, ak­kor vár­juk Önt és ked­ves csa­lád­ját 2010. jú­ni­us 11-én a Bu­da­pest-Fa­so­ri Evan­gé­li­kus Gim­ná­zi­um dísz­ter­mé­ben.

Bő­vebb in­for­má­ció: www.fa­so­ri.hu. Szer­ve­ző: Bar­csay Zsom­bor (06-30/317-5863).

– bar­csay –