Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 23 - Húsz­éves az MTV val­lá­si szer­kesz­tő­sé­ge

e-világ

Húsz­éves az MTV val­lá­si szer­kesz­tő­sé­ge

Egy­há­zi ve­ze­tő­ket, il­let­ve a val­lá­si mű­so­ro­kat ké­szí­tő egy­há­zi és tech­ni­kai mun­ka­tár­sa­kat lá­tott ven­dé­gül a Ma­gyar Te­le­ví­zió (MTV) ve­ze­tő­sé­ge má­jus 28-án az in­téz­mény Ku­ni­gun­da ut­cai te­lep­he­lyén, hogy kö­zö­sen te­kint­se­nek vissza im­már húsz éve fo­lya­ma­tos együtt­mű­kö­dé­sük­re.

Az MTV Egy­há­zi és Val­lá­si Mű­so­rok Szer­kesz­tő­sé­gé­nek ve­ze­tő­je, Tég­lásy Fe­renc nyi­tot­ta meg az egy­órás, tár­gya­lás­sal egy­be­kö­tött ün­nep­lést, majd át­ad­ta a szót a ven­dég­lá­tó­nak, az MTV ügy­ve­ze­tő al­el­nö­ké­nek. Med­vecz­ky Ba­lázs kö­szön­tő sza­vai után a meg­je­lent egy­há­zi ve­ze­tők kap­tak szót, hogy ki-ki ér­té­kel­hes­se az el­múlt két év­ti­zed ered­mé­nye­it, il­let­ve meg­fo­gal­maz­has­sa kri­ti­ká­ját.

A fel­szó­la­ló nyolc egy­há­zi ve­ze­tő mind­egyi­ke ki­fe­jez­te ab­bé­li örö­mét, hogy a rend­szer­vál­tás óta – a köz­szol­gá­la­ti­ság je­gyé­ben – Ma­gyar­or­szá­gon is fo­lya­ma­to­san le­he­tő­ség van val­lá­si mű­so­rok ké­szí­té­sé­re és su­gár­zá­sá­ra. Ugyan­ak­kor – fel­idéz­ve az in­du­lás éve­it – töb­ben ja­va­sol­ták, il­let­ve kér­ték a val­lá­si mű­so­rok képernyőre ke­rü­lésének gon­do­sabb, a cél­kö­zön­ség szem­pont­já­ból sze­ren­csé­sebb üte­me­zé­sét.

A kö­tet­len be­szél­ge­tés­sel zá­rult együtt­lét so­rán az el­is­me­rő ok­le­vél­lel ki­tün­te­tett szer­kesz­tő­ség­ve­ze­tő rö­vi­den vá­zol­ta az együtt­mű­kö­dés to­váb­bi ter­ve­it és táv­la­ta­it.

A Ma­gyar­or­szá­gi Evan­gé­li­kus Egy­ház kép­vi­se­le­té­ben – dr. Fa­bi­ny Ta­más mé­di­á­ért fe­le­lős püs­pök és D. dr. Har­ma­ti Bé­la nyu­gal­ma­zott püs­pök mel­lett – je­len volt az evan­gé­li­kus te­le­ví­zi­ós prog­ra­mo­kért kez­de­tek­től fe­le­lős szer­kesz­tő, Nagy Lász­ló, va­la­mint Ne­mes Takách Ág­nes, aki több mint egy év­ti­ze­de ren­de­zi fe­le­ke­ze­ti mű­so­ra­in­kat.