Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 25 - Az MEE Tény­fel­tá­ró Bi­zott­sá­gá­nak köz­le­mé­nye

A hét témája

Az MEE Tény­fel­tá­ró Bi­zott­sá­gá­nak köz­le­mé­nye

Az el­múlt na­pok­ban mind az egy­há­zi, mind a vi­lá­gi saj­tó­ban nagy nyil­vá­nos­sá­got ka­pott dr. Sza­bó La­jos rek­tor­nak az ügy­nök­ügy­ben va­ló érin­tett­sé­ge. A tény­fel­tá­ró bi­zott­ság a nyil­vá­nos­sá­got az aláb­bi­ak­ról tá­jé­koz­tat­ja.

Dr. Sza­bó La­jos 2010. feb­ru­ár 24-én tör­tént rek­tor­rá je­lö­lé­sé­ről a tény­fel­tá­ró bi­zott­sá­got nem ér­te­sí­tet­ték, a mun­ka­cso­port­nak így nem állt mód­já­ban meg­vizs­gál­ni a je­lölt eset­le­ges érin­tett­sé­gét. Több mint két hó­nap­pal a rek­tor­vá­lasz­tás után, má­jus 12-én ju­tott a bi­zott­ság tu­do­má­sá­ra, hogy elő­ző nap az Ál­lam­biz­ton­sá­gi Szol­gá­la­tok Tör­té­ne­ti Le­vél­tá­rá­ból elő­ke­rült dr. Sza­bó La­jos 6-os kar­ton­ja. Az irat sze­rint dr. Sza­bó La­jos az ál­lam­biz­ton­sá­gi szer­vek nyil­ván­tar­tá­sá­ban mint há­ló­za­ti sze­mély (tit­kos meg­bí­zott) sze­re­pel. Az új in­for­má­ci­ó­ról a bi­zott­ság még ezen a na­pon tá­jé­koz­tat­ta az or­szá­gos el­nök­sé­get.

A tény­fel­tá­ró bi­zott­ság a kö­zel­jö­vő­ben fel­ke­re­si dr. Sza­bó La­jos rek­tort. Az egy­ko­ri ál­lam­biz­ton­sá­gi kap­cso­la­tot a Há­ló cí­mű ki­ad­vány­so­ro­zat ke­re­té­ben fog­ja is­mer­tet­ni.