Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 25 - Sportos vadkertiek

Egyházunk egy-két hete

Sportos vadkertiek

Újabb kö­zös­sé­gi prog­ram­mal lep­te meg a solt­vad­ker­ti evan­gé­li­kus gyü­le­ke­zet – sa­ját ma­gát. A sportnapra jú­ni­us 5-én, a nyár ta­lán el­ső eső­men­tes nap­ján ke­rült sor, mégpe­dig a vá­ros kö­ze­lé­ben fek­vő, majd­nem ki­ön­tő, de med­ré­ben még meg­ma­ra­dó Vad­ker­ti-tó part­ján.

A kü­lön­bö­ző ver­seny­szá­mo­kat szak­kép­zett test­ne­ve­lők ta­lál­ták ki és ve­zet­ték. Az egyes mé­rő­ál­lo­má­so­kon az if­jú­ság tag­jai posz­tol­tak, így biz­tos ke­zek­ben volt a ti­zen­egy ver­seny­ző csa­lád sor­sa. Az ered­mény­hir­de­tést már min­den­ki na­gyon vár­ta, hi­szen a ver­seny­zők a nagy meg­mé­ret­te­tés köz­ben sem tud­ták nem meg­érez­ni a friss pör­költ il­la­tát. Az ebéd nagy­dí­jat pe­dig min­den­ki meg­ér­de­mel­te…

A sport­nap egy új ak­ció­prog­ram ré­sze­ként ke­rült be az ese­mény­nap­tár­ba: et­től az év­től kezd­ve ugyan­is a pres­bi­té­ri­u­mon be­lül – töb­bek kö­zött – egy ren­dez­vény­szer­ve­ző mun­ka­cso­port is meg­kezd­te mun­ká­ját. A gyü­le­ke­ze­ti élet fel­pezs­dí­té­se és új ta­gok be­vo­ná­sa pe­dig akár kis­lab­da­do­bás vagy társ­hor­dó fu­tás ré­vén is meg­tör­tén­het.

K. L.