Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 26 - Fo­gya­té­kos és ép szí­né­szek elő­adá­sa a Mű­vé­sze­tek Pa­lo­tá­já­ban

Keresztutak

Fo­gya­té­kos és ép szí­né­szek elő­adá­sa a Mű­vé­sze­tek Pa­lo­tá­já­ban

A Ko­mé­di­ás In­teg­rált Szín­ház (Ko­misz) fo­gya­té­kos és ép szí­né­sze­i­nek elő­adá­sá­ban Mül­ler Pé­ter, Tolcs­vay Lász­ló és Mül­ler Pé­ter Szi­á­mi Is­ten pén­ze cí­mű ze­nés da­rab­já­nak be­mu­ta­tó­ját te­kint­het­te meg a kö­zön­ség jú­ni­us 19-én a Mű­vé­sze­tek Pa­lo­tá­já­ban (Mű­pa) Bu­da­pes­ten.

A 2004-ben ala­kult Ko­misz tár­su­la­ta ér­tel­mi­leg aka­dá­lyo­zott és ép szí­né­szek­ből áll. Szín­re lé­pé­sük­kel, já­té­kuk­kal ar­ra akar­ják fel­hív­ni a fi­gyel­met, hogy a sze­gény­ség nem­csak az anya­gi ja­vak hi­á­nyát, ha­nem a lel­ki sze­gény­sé­get, a ki­ta­szí­tott­sá­got, a diszk­ri­mi­ná­ci­ót is je­len­ti.

Az Is­ten pén­ze cí­mű mu­si­cal az em­be­ri meg­té­rés szép pél­dá­ját ál­lít­ja az ér­dek­lő­dők elé. A jó­té­kony­sá­gi elő­adás több egy­ház, egy­há­zi szer­ve­zet – a ró­mai, il­let­ve gö­rög ka­to­li­kus, re­for­má­tus, a Nyu­ga­ti (Du­nán­tú­li) Evan­gé­li­kus Egy­ház­ke­rü­let, a Pan­non­hal­mi Fő­apát­ság, a Bap­tis­ta Sze­re­tet­szol­gá­lat –, il­let­ve vi­lá­gi in­téz­mény – a Fő­vá­ro­si Ön­kor­mány­zat Ér­tel­mi Fo­gya­té­ko­sok Zsi­rai Ott­ho­na és a Nyu­gat-ma­gyar­or­szá­gi Egye­tem Be­ne­dek Elek Pe­da­gó­gi­ai Ka­ra – együtt­mű­kö­dé­sé­vel és tá­mo­ga­tá­sá­val jött lét­re.

A kez­de­mé­nye­zés­hez csat­la­koz­tak a mű szer­zői, Mül­ler Pé­ter, Tolcs­vay Lász­ló és Mül­ler Pé­ter Szi­á­mi is. A Mű­pa té­rí­tés­men­te­sen bo­csá­tot­ta Fesz­ti­vál­szín­há­zát a Ko­misz ren­del­ke­zé­sé­re, ez­zel is hoz­zá­já­rul­va a kül­de­tés cél­já­nak el­érés­hez – kö­zöl­te S. Ta­kács Ju­dit, a Nyu­gat-ma­gyar­or­szá­gi Egye­tem PR-mun­ka­tár­sa a Ma­gyar Táv­ira­ti Iro­dá­val.

MTI