Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 26 - A Nyu­gat-bé­ké­si Egy­ház­me­gye el­nök­sé­gé­nek közle­mé­nye

A hét témája

Kezd­jünk újat!

A Nyu­gat-bé­ké­si Egy­ház­me­gye el­nök­sé­gé­nek közle­mé­nye

A Nyu­gat-bé­ké­si Evan­gé­li­kus Egy­ház­me­gye el­nök­sé­ge tá­jé­koz­tat­ja Szar­vas ér­dek­lő­dő la­kos­sá­gát, hogy a Szar­vas-Új­temp­lo­mi Evan­gé­li­kus Egy­ház­köz­ség köz­gyű­lé­se – hosszas elő­ké­szí­tés után – 2010. jú­ni­us 20-án, va­sár­nap dél­előtt, is­ten­tisz­te­let után tar­tott köz­gyű­lé­sén meg­vá­lasz­tot­ta új pa­ró­kus lel­ké­szét, La­czi Ro­land kis­kő­rö­si lel­készt.

Négy je­lölt kö­zül La­czi Ro­land lel­kész fo­gad­ta el a je­lö­lést a meg­üre­se­dett lel­ké­szi ál­lás­ra, pün­kösd va­sár­nap­ján is­ten­tisz­te­le­ti szol­gá­lat ke­re­té­ben mu­tat­ko­zott be a gyü­le­ke­zet­nek.

A jú­ni­us 20-i vá­lasz­tás ér­tel­mé­ben az új lel­kész­nek 2010. au­gusz­tus 1-jé­vel kell meg­kez­de­nie lel­ké­szi szol­gá­la­tát az új­temp­lo­mi evan­gé­li­kus gyü­le­ke­zet­ben. Tisz­tá­ban va­gyunk ve­le, hogy még van­nak aka­dá­lyok az új lel­kész szol­gá­la­tá­nak el­kez­dé­sé­ig, de re­mény­ség sze­rint a pa­ró­kia­kér­dés is zá­ros ha­tár­időn be­lül ren­de­ző­dik.

Az egy­ház­me­gyei el­nök­ség ké­ri az új­temp­lo­mi gyü­le­ke­zet je­len­le­gi el­nök­sé­gét, hogy te­gyen meg min­dent an­nak ér­de­ké­ben, hogy La­czi Ro­land meg­vá­lasz­tott szar­va­si evan­gé­li­kus lel­kész au­gusz­tus el­se­jé­vel meg­kezd­hes­se a szol­gá­la­tát. Az egy­ház­me­gyei el­nök­ség ké­ri a szar­vas-új­temp­lo­mi evan­gé­li­kus test­vé­re­ket, se­gít­sék az új lel­készt hi­va­tá­sa el­lá­tá­sá­ban, a ko­ráb­bi évek szo­mo­rú tör­té­ne­tei mi­att a gyü­le­ke­zet­től el­sza­kadt, el­for­dult test­vé­re­ket pe­dig nagy sze­re­tet­tel hív­juk vissza. Kezd­jünk újat!

Ri­bár Já­nos es­pe­res, Ko­szo­rús Osz­kár egy­ház­me­gyei fel­ügye­lő