Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 28 - Ze­ne­szó­tól vol­tak han­go­sak a temp­lo­mok

Egyházunk egy-két hete

Ze­ne­szó­tól vol­tak han­go­sak a temp­lo­mok

Har­minc fi­a­tal vett részt idén az or­szá­gos evan­gé­li­kus fú­vós­tá­bor­ban jú­ni­us 24. és jú­li­us 4. kö­zött Kis­má­nyo­kon Jo­hann Gyu­la szak­mai irá­nyí­tá­sá­val. A gye­re­kek fe­le el­ső al­ka­lom­mal ér­ke­zett a tíz­na­pos prog­ram­ra, ami jel­zi, hogy a tá­bor éle­té­ben im­már el­ér­ke­zett a ge­ne­rá­ció­vál­tás ide­je.

A több éve vissza­já­ró réz- és fa­fú­vó­sok már ma­guk is részt vet­tek a ki­seb­bek ta­nít­ga­tá­sá­ban, fel­ügye­lé­sé­ben. A pró­bák és a Ma­kán Har­gi­ta lel­kész­nő ál­tal ve­ze­tett áhí­ta­tok mel­lett – sza­bad­ide­jük­ben – elő­sze­re­tet­tel spor­tol­tak a gye­re­kek.

A ha­gyo­má­nyok­nak meg­fe­le­lő­en idén is fel­lép­tek a mucs­fai és a kis­má­nyo­ki is­ten­tisz­te­le­ten, il­let­ve kon­cer­tet ad­tak a ma­jo­si temp­lom­ban. Plusz fel­ké­rés­ként a bony­há­di evan­gé­li­kus gim­ná­zi­um­ban meg­ren­de­zett kon­fir­man­dus­tá­bor­ban és az evan­gé­li­kus pe­da­gó­gus­kon­fe­ren­ci­án is be­mu­tat­koz­tak a ze­né­szek, kö­zöt­tük a Brass­Com ze­ne­kar tag­jai.