Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 30 - Au­gusz­tu­si ka­rá­csony

e-világ

Au­gusz­tu­si ka­rá­csony

A BBC múlt va­sár­na­pi be­szá­mo­ló­ja sze­rint a leg­na­gyobb lon­do­ni Sel­fridges-áru­ház­ban au­gusz­tus 2-ától – vagy­is 145 nap­pal ka­rá­csony előtt – már meg­vá­sá­rol­ha­tó lesz a cég ka­rá­csony­fa­dísz-kol­lek­ci­ó­ja, a ka­rá­cso­nyi lám­pa­fü­zé­rek­kel és egyéb ün­ne­pi kel­lé­kek­kel együtt, sőt akár cse­rép­ben ne­velt ka­rá­csony­fát is ve­het az elő­re­lá­tó vá­sár­ló.

A Sel­fridges már ta­valy is ko­rai ka­rá­csony­kez­de­tet tar­tott, de ak­kor még meg­vár­ta au­gusz­tus má­so­dik he­tét; az idei nyi­tány min­den ed­di­gi­nél ko­ráb­bi az áru­ház­lánc tör­té­ne­té­ben.

A sta­tisz­ti­kák mind­azon­ál­tal iga­zol­ják a dön­tést: a Sel­fridges a ta­va­lyi áru­sí­tás meg­kez­dé­se utá­ni el­ső hé­ten ezer kész­le­tet adott el ka­rá­csony­fá­ra ag­gat­ha­tó dísz­göm­bök­ből.

Az utób­bi évek­ben mind fel­tű­nőbb irány­zat a brit üz­le­tek­ben a nagy ün­ne­pek­hez kö­tő­dő ter­mé­kek egy­re ko­ra­ibb meg­je­le­né­se. Az idén a Tes­co ke­rült a la­pok el­ső ol­da­la­i­ra az­zal, hogy egyik man­ches­te­ri bolt­já­ban már ja­nu­ár el­ső mun­ka­nap­ján íz­lé­se­sen cso­ma­golt hús­vé­ti cso­ki­to­já­sok­kal vár­ta ve­vő­it.

A cég szó­vi­vő­je an­nak ide­jén a „vá­sár­lói igé­nyek­kel” ma­gya­ráz­ta, hogy az üz­let­ben már ka­rá­csony utó­ján meg­je­len­tek a hús­vé­ti to­já­sok.

MTI