Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 30 - Het­ven­nyolc éle­tet men­tet­tek meg vé­rük­kel

A hét témája

Het­ven­nyolc éle­tet men­tet­tek meg vé­rük­kel

Idén is si­ke­res volt a ta­lál­ko­zón szer­ve­zett vér­adás. A Ma­gyar Vö­rös­ke­reszt mun­ka­tár­sai hu­szon­hat em­ber­től vet­tek vért, kö­zü­lük ti­zen­ha­tan éle­tük­ben elő­ször vá­lasz­tot­ták a se­gí­tés­nek e for­má­ját.

Pl­je­sovsz­ki Ág­nes, a Ma­gyar Vö­rös­ke­reszt szar­va­si te­rü­le­ti ve­ze­tő­je kér­dé­sünk­re ar­ról tá­jé­koz­ta­tott, hogy jú­li­us 16-án negy­ven­ki­lenc főt vet­tek nyil­ván­tar­tás­ba a ta­lál­ko­zón. En­nél jó­val töb­ben je­lent­kez­tek, azon­ban sok fi­a­tal a meg­fe­le­lő ok­má­nyok hi­á­nyá­ban nem ad­ha­tott vért.

A bu­da­pes­ti Né­meth Ta­más, a Szél­ró­zsán is fel­lé­pett Cre­do együt­tes tag­ja rég­óta gon­dol­ko­zott raj­ta, hogy vé­ré­vel se­gít, ez azon­ban ép­pen a szar­vasi Szél­ró­zsán ért ben­ne el­ha­tá­ro­zás­sá. Pl­je­sovsz­ki Ág­nes a vér­adás szük­sé­ges­sé­gé­ről szól­va utalt jel­mon­da­tuk­ra: „Adj vért, és ments meg há­rom éle­tet!”

El­jé­csé