Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2010 - 49 - Bib­lia­ver­seny – bör­tö­nök­ben

e-világ

Bib­lia­ver­seny – bör­tö­nök­ben

Har­mad­szor ren­dez­nek or­szá­gos bib­lia­ver­senyt a bör­tö­nök­ben a fog­va­tar­tot­tak­nak ad­vent má­so­dik va­sár­nap­ján, de­cem­ber 5-én – kö­zöl­te a Ma­gyar Test­vé­ri Bör­tön­tár­sa­ság a Ma­gyar Táv­ira­ti Iro­dá­val. Mint ír­ták, a Bör­tön­lel­ké­szek Ma­gyar­or­szá­gi Szer­ve­ze­te és a Ma­gyar Test­vé­ri Bör­tön­tár­sa­ság kö­zös prog­ram­já­ra idén a ver­seny­zők­nek Má­té evan­gé­li­u­má­ból és a Zsol­tá­rok köny­vé­nek el­ső hu­szon­öt zsol­tá­rá­ból kell fel­ké­szül­ni­ük.

Az öt leg­jobb ered­ményt el­érő ver­seny­ző ju­ta­lom­ban ré­sze­sül min­den in­té­zet­ben, a bün­te­tés-vég­re­haj­tás or­szá­gos pa­rancs­no­ká­nak en­ge­dé­lye alap­ján. Ez le­het di­csé­ret, be­szé­lő, cso­mag vagy el­tá­vo­zás.

A ra­bok­nak elő­ször 2008-ban, a Bib­lia évé­ben ren­dez­tek bib­lia­ver­senyt. Ak­kor hu­szon­öt bün­te­tő­in­té­zet mint­egy hat­száz fog­va­tar­tott­ja mé­ret­te meg ma­gát, ta­valy pe­dig hu­szon­nyolc bör­tön mint­egy ki­lenc­száz la­kó­ja vett részt a prog­ra­mon.

A szer­ve­zők szán­dé­ka, hogy az idén még töb­ben le­gye­nek, hogy „az evan­gé­li­um ta­nul­má­nyo­zá­sa so­rán – az ad­ven­ti vá­ra­ko­zás­ban – va­ló­ban meg­is­mer­jék Jé­zus Krisz­tus éle­tét, ta­ní­tá­sát, új em­bert for­má­ló ere­jét”.

MTI