Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2011 - 09 - Adja meg Isten az együtt imádkozás örömteli élményét!

evél&levél

Adja meg Isten az együtt imádkozás örömteli élményét!

Tisztelt Szerkesztőség! Minden évben meghallgatom a János-passiót a Deák téri templomban, a világhírű Lutheránia énekkar előadásában. A kórus tagjai között mindig örömmel fedeztem fel Herényi Istvánt is. A passió minden korálja előre megfogalmazott, leírt és megzenésített imádság.

Nagyon sajnálom Herényi Istvánt, hogy ő nem tud „olvasva imádkozni”, és hogy azt hiszi, más sem tud.

Magam napközben saját szavaimmal imádkozom, például a tévéhíradó nézése közben országunk, Európa s az egész világ problémáinak megoldásáért és a katasztrófa sújtottakért. Éjszaka, ha fölébredek, beteg ismerőseimért imádkozom. De minden reggeli áhítatom végén egy imádságoskönyvvel együtt imádkozom, melynek előszavát Ordass Lajos püspök írta. Ebből idézek: „A kétezer éves keresztyén múlt sok imádkozójának keze nyúl most feléd ebből az imádsággyűjteményből, hogy Megváltó urunk akarata szerint bevonjon a belső szobádba.”

Kérem Istent, hogy Herényi István testvéremnek is adja meg a régi és a mostani igehirdetőkkel való együtt imádkozás örömteli élményét.

Tisztelettel:

Dobó Józsefné presbiter (Budapest)