Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2011 - 12 - Oratio ˝cumenica

Oratio oecumenica

Oratio ˝cumenica

Teremtő, megváltó, megszentelő Istenünk! Hálát adunk neked azért, hogy itt lehetünk, és hallhatjuk az örök élet beszédét, evangéliumod jó hírét. Köszönjük, hogy hitet és közösséget teremtesz, és munkálkodni akarsz bennünk és általunk.

Teremtő Atyánk, aki az élet ura vagy, kísérje áldásod gyermekeinket. Erősítsd a szeretet kötelékeit a házastársak között, a családokban, közösségeinkben. Légy az egyedülállók támasza. Segíts, kérünk, hogy megtalálhassuk hivatásunkat, feladatunkat a magunk életútján. Adj bölcsességet döntéseinkhez munkánk és pihenésünk idején is, hogy értelmet nyerhessen a hétköznap és az ünnep.

Megváltó Krisztusunk, aki betegség és fájdalom ismerője vagy, segíts hordozni azokat a terheket, amelyeket testi, lelki betegségekben szenvedve viselnek sokan. Légy vigasztalója a gyászolóknak.

Te, aki a legalázatosabb szolgává lettél ebben az uraktól és uralomvágytól nyüzsgő világban, taníts minket bátor alázatossággal szolgálni téged és embertársainkat. Köszönjük, hogy megbízol bennünk, és életünket fel tudod, fel is akarod használni az igazság szolgálatára.

Pártfogó Szentlélek, kérünk, gyógyítsd életünk sebeit, formáld gondolkodásmódunkat. Nyitogasd a szíveket, ébreszd a szunnyadó lelkeket. Őrizd meg egyházadat, és vezesd a te utadon.

Kegyelmedbe ajánljuk lakóhelyünket, országunkat. A hatalom kísértései között őrizd meg vezetőinket, add, hogy téged ismerő, jó szolgaként teljesíthessék küldetésüket.

Add, hogy minél többen felismerhessék, hogy egyedül csak te vagy az Úr, s nálad szabadulást és életet találhassanak! Ámen.