Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2011 - 12 - DVD a szívtől szívig tartó párbeszédről

Kultúrkörök

DVD a szívtől szívig tartó párbeszédről

Bár a szeretet az egyik legfőbb szükséglete az emberi léleknek, és mindnyájan vágyakozunk rá, mégis közös tapasztalatunk a magány, az elhanyagoltság, a konfliktusokban őrlődés keserű érzése.

Mit tehetünk azért, hogy javítsuk kommunikációnkat, és ezen keresztül új utakat nyissunk meg kapcsolataink előtt? Hogyan fejezhetnénk ki jobban a szeretetünket? Hogyan kerülhetnénk el, hogy frusztrációnk vagy haragunk a másikat romboló erőszakba csapjon át a szavak vagy a tettek szintjén? Ezekkel a mindannyiunkat érintő kérdésekkel foglalkozik a Nyújtsd két kezed, érintsd meg a szíveket! címet viselő DVD, Börönte Márta rákosszentmihály–sashalmi evangélikus lelkész jóvoltából. A kiadványon megszólalnak az általa megálmodott, az erőszakmentes kommunikációt középpontba állító 2009. márciusi szakmai konferencia előadói, találkozhatunk képmeditációval, zenei inspirációval, és megismerkedhetünk a szeretetnyelvek elméletével is.

A korong által kínált anyagok rövid betekintést engednek az agresszió legyőzésének és a szeretet érezhető kifejezésének módozataiba. Hasznát vehetjük a DVD-nek egyénileg, de csoportos megtekintésre (bibliaórán, imakörben) is javasolható. Nem leegyszerűsített megoldást nyújt, hanem elősegíti a kreatív gondolkodás megindulását, az egymásra figyelés és összehangolódás módjainak keresését. Megtekintése után újabb kérdések fognak fölmerülni, „szomjasabbak leszünk” a változásra, és ez reménység szerint az újrakezdést fogja jelenteni sokak számára. Szeretettel ajánlom figyelmükbe!

Seben Glória