Archívum
Rovatoló
Keresés
Vonalvég
DH logo
Legfrissebb
Előfizetés
Egyházkerület
Evangélikus honlap

Rovatoló
Hírek - Lelki táplálék - Fáklyafény - Aktuális - Egyháztörténet - Iskoláink - Megkérdeztük - Könyvbemutató - Gyermekoldal - Versek - Egyéb - Visszhang - Pályázatok - Arcképcsarnok

Hírek
Egyházkerületünkben történt
Lelki táplálék
Igehirdetések, áhitatok, meditációk
Fáklyafény
"Szent igédnek fáklyafénye" - gondolatok az egyházi esztendő heti igéiről
Aktuális
Az eltelt hónap aktuális témája
Egyháztörténet
Válogatás egyházkerületünk múltjából
Iskoláink
Beszámolók oktatási intézményeink életéből
Megkérdeztük
Interjú érdekes emberekkel aktuális témákról
Könyvbemutató
Egyházkerületi és egyéb fontos kiadványok bemutatása
Gyermekoldal
Rejtvények, gyerekírások, gyerekrajzok
Versek
Irodalmi illusztrációk
Egyéb
Minden más
Visszhang
Szerkesztői üzenetek, levelek, reagálások
Pályázatok
Egyházkerületi pályázatok, díjak
Arcképcsarnok
Ismert lelkészek és nem-lelkészek
Evangélikus Egyház - Online újságok - Dunántúli Harangszó - Archívum - 2005 - 9 - Tordasi hírek

Visszhang

Tordasi hírek

Gyülekezetünk július elsejével elköszönt Fűke Szabolcs nagytiszteletű úrtól, aki Isten hívásának eleget téve – a galgagutai testvérek nagy örömére – a Nógrád megyei faluban látja el ezután a lelkészi szolgálatot. Ezúton is kívánjuk neki, hogy Isten gazdag áldása kísérje szolgálatát és új gyülekezetének életét.

Miután a parókiáról elköltözött volt lelkészünk, akkor vált nyilvánvalóvá, hogy az épület nagyon rossz állapotban van. Életveszélyessé váltak a villamosvezetékek a falban, vizesedő falak, törött vízvezetékek, málló vakolat, kopott ajtók, gazdaságtalan fűtés stb. A legszűkebb költségvetés is 4 millió 700 ezer forintra emelkedett ahhoz, hogy az alapvető munkálatokat el tudjuk végezni a 100 éves épületen. Pályáztunk, kérelmeket írtunk, és az önrészt is össze kellett gyűjtenünk, ami egymillió forint volt.
Hála a mi jó Istenünknek, a rengeteg munka, a nagy kihívás még jobban összekovácsolta a gyülekezetet igazi közösségé. Mindenki tenni akart az egyházért.
Az önrész egy része kiváltható volt önkéntes munkával is. Önkéntes gyülekezeti munka felajánlásában nincs hiány. Aktív ifjúságunk van, akik sokat dolgoztak már eddig is. Az idősebbek is sokat segítenek.
Jelenleg 103 család adományát kaptuk meg ez összesen 721 500 forint. Egymásért aggódó igazszívű emberek adománya ez, akik a gyűjtésnél az utolsó megtakarított pénzüket is odaadták a parókia felújításához. Mert mindenki tudta, hogy akkor kapunk lelkészt, ha méltó lakást biztosítunk neki. Ez nagyon fontos dolog, hiszen mi sokkal többet bízunk rá, a lelkünk gondozását.
Lelkész nélkül voltunk, de – hála Istenünknek – július 31-ével társult egyházközségünk megválasztotta Süller Zsolt székesfehérvári segédlelkészt. Kívánjuk, hogy új helyén érezze legalább olyan jól magát kedves családjával, mint előző helyén Székesfehérvárott.
Istennek köszönöm a gyülekezetünket. Hálát adok egyházunk felelős vezetőiért és mindenkiért, aki szívén viseli gondjainkat, és imádkozik értünk, hogy rendben menjenek a munkálatok.
Kérem a kedves testvéreket, hogy imádkozzanak a tordasi testvérekért, hogy lelkesedésünk és erőnk ne fogyjon el a munkálatok befejezéséig. Minden értünk történt fáradozásukat nagyon köszönöm, és Isten gazdag áldását kívánom életükre!
Erős vár a mi Istenünk!

Márkusné Varga Judit a Tordas-Gyúrói Társult Egyházközség felügyelője

 

Keresztény honlapok

Evangélikus Egyház

Keresztény portál

Internetes lelkigondozás

Luther élete

   Legendák

   Luther kora

   Luther életrajza

   Barátai, bizalmasai

   Aktuális

Protestáns honlap

   Egyházak

   Intézmények

   Mérföldkövek

   Panteon

   Szellemi központok

   Művészetek

   Aktualitások


© Magyarországi Evangélikus Egyház,
Internet Munkacsoport, 2002.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster