Archívum
Rovatoló
Keresés
Vonalvég
DH logo
Legfrissebb
Előfizetés
Egyházkerület
Evangélikus honlap

Rovatoló
Hírek - Lelki táplálék - Fáklyafény - Aktuális - Egyháztörténet - Iskoláink - Megkérdeztük - Könyvbemutató - Gyermekoldal - Versek - Egyéb - Visszhang - Pályázatok - Arcképcsarnok

Hírek
Egyházkerületünkben történt
Lelki táplálék
Igehirdetések, áhitatok, meditációk
Fáklyafény
"Szent igédnek fáklyafénye" - gondolatok az egyházi esztendő heti igéiről
Aktuális
Az eltelt hónap aktuális témája
Egyháztörténet
Válogatás egyházkerületünk múltjából
Iskoláink
Beszámolók oktatási intézményeink életéből
Megkérdeztük
Interjú érdekes emberekkel aktuális témákról
Könyvbemutató
Egyházkerületi és egyéb fontos kiadványok bemutatása
Gyermekoldal
Rejtvények, gyerekírások, gyerekrajzok
Versek
Irodalmi illusztrációk
Egyéb
Minden más
Visszhang
Szerkesztői üzenetek, levelek, reagálások
Pályázatok
Egyházkerületi pályázatok, díjak
Arcképcsarnok
Ismert lelkészek és nem-lelkészek
Evangélikus Egyház - Online újságok - Dunántúli Harangszó - Archívum - 2006 - 3 - Szalagavatók egyházkerületünk középiskoláiban

Hírek

Szalagavatók egyházkerületünk középiskoláiban

December 9-én ünnepelte a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ 19 diákja szüleik, nevelőik és diáktársaik körében szalagavatójukat. A diákok több mint fele már óvodás, illetve kisiskolás kora óta az Insula Lutherana védőszárnyai alatt nevelkedett. Ezért nem volt véletlen, hogy a közösséghez tartozás szimbólumát, a szalagot az elsős tanító nénikre is kitűzték. A diákok elegáns megjelenése, őszinte, tartalmas műsora, moldvai csángó táncbemutatója tette emlékezetessé az estét. Tanáraik, szüleik várakozással és szeretettel tekintenek első nagy megmérettetésük, érettségi vizsgájuk elé.
(H.J.)

A kőszegi Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Informatikai Szakközépiskolában december 9-én tartottuk szalagavató ünnepélyünket. A hagyományoknak megfelelően az egykori evangélikus leánynevelde egyenruhájába öltözött kísérők vezették be az iskolazászlót a Jurisich Vár lovagtermébe, mely zsúfolásig megtelt a szülőkkel és hozzátartozókkal. Az ünnepi beszéd után a hagyományoknak megfelelően az osztályfőnökök tűzték fel a szalagokat a végzős diákoknak. A 12. évfolyamosok közös dallal és egy szál rózsával köszöntötték szüleiket, majd az ünneplő sereg átvonult a Béri Balog Ádám Általános Iskola tornacsarnokába, ahol palotás nyitótánccal kezdődött a szalagavató bál.
(Varga Zsolt 12/B)

A hagyománynak megfelelően ebben a tanévben is ünnepélyes keretek között tűzték fel a végzős soproni Eötvösös diákok szalagjait. A fontos eseményre december 14-én került sor. Mindkét 12-es osztály színvonalas műsorral készült az iskola tanárai elé, ahol megmutattuk, hogy milyennek láttuk mi oktatóinkat és módszereiket A paródián kívül egyik társunk saját szerzeményét énekelte el, és fényképeket is vetítettek a négy év közös emlékeiről. A műsor után megható zene mellett az osztályfőnökök feltűzték diákjaik ruhájára a kék szalagot. Az emlékek és a megható zene miatt sokan elérzékenyültek. Végül a végzősök virágokkal köszöntötték a tanárokat. Az ünnepség után a két osztály állófogadást adott.
(Benke Boglárka 4/A)

Hagyományos módon a Líceum végzős osztályainak szalagavatójára január pénteki napjain került sor. Erre minden osztály egy kis műsorral készül, melyben összefoglalják az együtt töltött napokat. Paródiákkal próbálják a diákok a tanárok elé tárni, hogy „mi hogyan látjuk őket, hogyan is figyeltük meg mozdulataikat, gesztusaikat az elmúlt években”. Ezután a köszönet szavai sem maradhatnak el. Először a tanárok felé, akik segítettek abban, hogy értelmes, művelt, igazi felnőtté válhassunk. Köszönet a barátságokért, az iskoláért. Ezután az osztályfőnök búcsúszavait meghallgatva, könnyeinkkel küszködtünk, és könnyes szemmel, mégis mosolyogva átvettük a bordó szalagot, majd jelképesen az osztályfőnökre és igazgatónkra is tűztünk egy-egy szalagot. A szalagavató zárásaként egy kis fogadás volt, ahol kellemes hangulatban beszélgethettünk tovább tanárainkkal az elmúlt évek maradandó pillanatairól.
(Németh Dóra 12/A)

 

Keresztény honlapok

Evangélikus Egyház

Keresztény portál

Internetes lelkigondozás

Luther élete

   Legendák

   Luther kora

   Luther életrajza

   Barátai, bizalmasai

   Aktuális

Protestáns honlap

   Egyházak

   Intézmények

   Mérföldkövek

   Panteon

   Szellemi központok

   Művészetek

   Aktualitások


© Magyarországi Evangélikus Egyház,
Internet Munkacsoport, 2002.
Az adatok kereskedelmi célra nem használhatók. Minden jog fenntartva.
Kérdések és megjegyzések: Webmaster