Evangélikus Egyház - Online újságok - Evangélikus Élet - Archívum - 2002 - 44 - Erős vár, nyitott kapuk - családi missziói nap Nagyváradon

Keresztutak

Erős vár, nyitott kapuk - családi missziói nap Nagyváradon

A nagyváradi családi missziói nap néhány gyermek résztvevője
Az első családi missziói nap október 26-án került megrendezésre a nagyváradi evangélikus templomban és óvodában, ahová a Partiumban élő magyar evangélikus gyülekezetek kaptak meghívást.

A nap ünnepi istentisztelettel kezdődött, melyen D. Szebik Imre püspök prédikált. Ezt követően ugyancsak ő tartott előadást az evangélikus Kossuthról, majd átadta a Magyarországi Evangélikus Egyház ajándékát a gyülekezet lelkészének, Mátyás Attilának: egy magyar zászlót, mely a váradi templom oltárterében kapott helyet.

Fórum keretében Gáncs Péter a nap mottójának – Erős vár, nyitott kapuk – missziói üzenetét szólaltatta meg.

Az evangélikus óvoda felújított termeiben elfogyasztott közös ebéd után a gyermekek szolgálatával folytatódott a program, melynek csattanójaként Boda Zsuzsa és Gáncs Tünde adták át a csömöri gyülekezet és a nagytarcsai óvoda ajándékait a váradi óvoda munkatársainak. Reméljük, hogy a mintegy 70 váradi óvodás – akik közül sajnos csak nagyon kevesen voltak jelen – örömmel veszi majd birtokba az anyaországi gyermekektől kapott játékokat és könyveket.

Köncze G. Árpád esperes igeszolgálatát követően Donald D. Meyer amerikai evangélikus püspök köszöntötte a gyülekezetet, aki Adorjáni Dezső püspökhelyettes kíséretében látogatott el Nagyváradra.

Ezúttal is élmény volt a pilisi Izsóp együttes zárókoncertje: az erős vár nyitott kapuin igazi keresztény örömöt sugárzó ének és zene áradt kifelé. Reméljük, ezt az örömöt vitte tovább az Evangélikus Missziói Központ által szervezett első partiumi missziói nap minden résztvevője.

Gáncs Péter